Съдия Цариградска: Зад Мартин Божанов-Нотариуса стои цяла адска машина
  • Имотните измами са най-безобидното в престъпната дейност на Мартин Божанов - Нотариуса;
  • Налице е "адска машина за ликвидиране на хора и дирижиране на политически процеси";
  • Много висши магистрати - прокурори и съдии са част от тази група;
  • Божанов е разполагал с банка от компромати;
  • С години прокуратурата не е предприемала никакви действия срещу Божанов, въпреки фактите.

Зад убития преди няколко дни Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, стои не един човек, а структури, които функционират от десетилетия.

Това заяви в предаването "120 минути" по bTV съдия Владислава Цариградска, която е била изнудвана и заплашвана от Божанов.

По думите ѝ в тези структури има много висши магистрати, основно прокурори, но може би и съдии. Прокуратурата е запозната с тези факти, но не е предприела никакви действия.

"Личността на Божанов, както и моята личност са без значение. Важна е тази адска машина за ликвидиране на хора и за дирижиране, вероятно не само на съдебните процеси, но и на политическия живот," каза Цариградска.

Според нея тези структури ще продължат да функционират дотогава, докато не се проведе истинско разследване, за каквото има данни.

"Това, което ми е известно и съм убедена, че е известно и на прокуратурата, но тя не работи по него, е, че много висши магистрати - прокурори и съдии, са били част от тази група. За мен е неизвестно защо прокуратурата чак сега е решила да предприеме действия.", каза съдия Владислава Цариградска и добави, че от декември 2022 г. е ясно, че ГДБОП имат данни за организирана престъпна група (ОПГ) за оказване на натиск върху магистрати и търговия с влияние. И че част от това ОПГ са редица магистрати.

Според Цариградска най-безобидното в престъпната дейност на Нотариуса са имотните измами и ако те бъдат извадени на преден план, то това би било равнозначно на замитане на следите му.

"Това е само едно от направленията за неправомерни източници на доходи. Това, което е съществено за цялата съдебна система и за обществото, са компроматите - Божанов е разполагал с компроматна банка.", каза още съдийката.

Тя потвърди медийни разследвания, според които в България е имало две групи за уреждане на дела - едната е била на Пепи Еврото, а другата на Мартин Божанов.

Самата съдия Цариградска попада в полезрението на Божанов през 2019 г., когато е съдия по дело, в което ищец и ответник са Божанов и бившата му съпруга, от една страна, и бъдещата му съпруга - от друга. Преди и по време на делото тя получава заплахи - чрез трети лица и директно да си направи отвод.

Тя не се отказва от делото и срещу нея започва компроматна война чрез сайтове като ПИК и други жълто-кафяви медии.

"Убиха бушон", това каза и Георги Коев по NOVA, който преди 20 години е бил адвокат на Божанов. По думите му Божанов не е върхът на пирамидата, а е симптом за метастаза на съдебната система.

Адвокат Коев каза още, че, от измамник с недвижими имоти, Мартин Божанов е станал човек, който няма от кого да бъде бутнат. Имал е близки връзки с ДПС и често е споменавал Делян Пеевски. Според него убийството му е издадена смъртна присъда, която обаче не идва от съдебната власт.

Мартин Божанов - Нотариуса е бил собственик на частен клуб за магистрати

Андрей Янкулов, АКФ: Бездействието по случая с Нотариуса е най-убедителното доказателство за нивото, до което стига мрежата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024