Снимка: © Unsplash

Инфекциозното отделение на областната болница в Сливен спря приема на пациенти, тъй като не разполага с нужния персонал. В момента там е останал само един лекар, съобщи директорът на лечебното заведение пред bTV.

В отделението, приемащо пациенти с Covid-19, се заразиха 7 медици, двама от които лекари. Един от тях - 43-годишната д-р Илияна Иванова, почина в събота. Съпругът ѝ също е дал положителна проба и в момента се намира под домашно лечение. 

Според директора на болницата, до края на деня лекари от други отделения ще се притекат на помощ на първа линия, за да може отделението отново да функционира. 

От днес ръководството на Сливенската многопрофилна болница започва набирането на доброволци, които да започнат работа в инфекциозно отделение, съобщава NOVA.

В момента в отделението за болни от Covid-19 в областната болница се лекуват 16 души, а за тях се грижи само д-р Ченкова. Заразени са и пет медицински сестри.

Новите заразени в Сливен вече се пренасочват към Военна болница, където са приети родителите на съпруга на починалата д-р Иванова. Там се лекуват общо 12 пациенти с коронавирус, като има още осем легла. Общият брой на заразените в Сливен, по данни на Националния оперативен щаб, е 52 души.

Днес в болницата всички медици изпратиха с аплодисменти и сълзи д-р Илияна Иванова, която стана първият медик жертва на коранавируса у нас. През последните дни тя се е почувствала зле и се е изолирала в дома си. Когато състоянието ѝ се влошило, потърсила помощ в болницата, а пробата за Covid-19 се оказала положителна, предава bTV.

Според разказа на лаборант в рентгеновото отделение, д-р Иванова не е изглеждала добре. Усложненията се развили бързо и тя издъхнала в отделението по реанимация в събота сутрин.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети