Местят в "Пирогов" малкото дете, пострадало при катастрофата на АМ "Тракия" Снимка: © Емил Кацаров, bTV

Малкото дете на две години и половина, пострадало след тежката катастрофа на АМ "Тракия", се транспортира за продължаващо лечение към „Пирогов” в София. Това съобщиха от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, цитирани от NOVA.

Катастрофата отне пет живота в неделя. Според информация на "Дарик" - на място са починали водачът на тира, който е причинил инцидента (мъж на 53 години, турски гражданин), както и жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена към момента самоличност.

Детето все още е с опасност за живота. Първоначално то бе откарано от Спешна помощ в Университетската болница в Стара Загора.

"Детето не е интубирано. Има увреждане на черепно-мозъчните кости и мозъка", каза по-рано през деня директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев, цитиран от bTV. А един от медиците - д-р Талева, съобщи, че то "в момента е на изкуствена вентилация с множество травми в областта на главата".

Родителите му са с леки наранявания. Сред хората с повече травми е 17-годишно момиче, което има нараняване на гръдния кош. Петима от шестимата ранени са изписани от болницата, с изключение на малкото дете.

Тежкотоварен камион с турска регистрация е катастрофирал на 163 км на АМ "Тракия", скъсал е мантинелата и се е ударил в насрещно движещи се коли. Там е ударил четири автомобила. Тази нощ беше открито тялото на шофьора на тира, който предизвика тежката катастрофа. Най-вероятната причина за инцидента е, че той е заспал. Изхвръкнал е от кабината и е бил притиснат между две катастрофирали коли, предаде БНТ.

Инцидентът е станал около 17:00 ч. След като се е движел в посока София-Бургас, около село Плодовитово. Няма как да е ясна окончателно причината за катастрофата, защото сутринта приключиха огледните действия на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство. Водачът е бил сам в товарния автомобил, каза началникът на сектор "Пътна полиция" - Стара Загора Бойчо Славов, цитиран от БНТ.

Участъкът в района на катастрофата в лентата посока София остана затворен за движение през цялата нощ. В 08:00 ч. в понеделник започна изтеглянето на обърнатия тир, който блокираше трасето. Около 09:30 ч. движението в активните ленти бе възстановено.

Илия Златев от Областното пътно управление в Стара Загора смята, че неравности по пътя са причинили катастрофата, а вероятно тя може да е станала след заспиване на шофьора на тира или претоварване на камиона. Мантинелата е била поставена през 1996 г., но макар че е стара, все още е имала предпазваща функция, каза той пред bTV.


ЖЕРТВИ И ДЕТЕ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД КАТАСТРОФАТА С ТИР НА АМ "ТРАКИЯ"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024