Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа Снимка: © Getty Images

Пътнически самолет на руския газов гигант "Газпром" с трима души на борда - членове на екипажа - се е разбил в Московска област. И тримата са загинали на място. Според информацията до момента не е имало други пасажери.

Руските власти съобщават, че самолетът Су-Superjet 100 е изпълнявал тестов полет след извършен планиран ремонт и преди да падне е бил няколко часа във въздуха.

Екипажът е успял да подаде сигнал за проблем, преди да започне да губи височина и да се разбие. При падането се е взривил и е изгорял напълно.

Властите са започнали разследване на причините за инцидента. Една от версиите, по които се работи, е проблем с двигателя.

Руските медии съобщават, че командирът на полета е бил опитен пилот и че с него са били втори пилот и един стюард. Няма пострадали или щети в района, в който е паднал самолетът.

Той е произведен през 2014 г., през 2015 г. става собственост на "Газпром", като компанията го е изплащала на лизинг. Първия си полет изпълнява през 2016 г, а последния преди ремонта - на 3 май тази година.

Това е трета катастрофа със Су-Superjet 100. Първият полет на самолет от този модел е през 2008 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024