Намерени са останки от самолета на основателя на фитнесите Mcfit. Милионерът и семейството му са били на борда Снимка: © Кличко, Райнев Шалер и приятелката му Кристиане Шикорски в Берлин

Властите в Коста Рика обявиха, че са открити останки в морето, за които се смята, че са от двумоторен турбовитлов самолет, превозващ петима германски граждани. Частният самолет на фитнес-милионера Райнер Шалер е изчезнал от радарите в петък над източното крайбрежие на страната.

Според манифеста на полета, на борда са били Шалер, приятелката му Кристиане Шикорски и техните деца. Те са пътували към Мексико.

Мистър Mcfit, както популярно наричат Шалер, притежава повече от 250 фитнес салона, абонатите му са над 1,5 млн., а приходите му за 2020 година, които се цитират в бизнес изданията, са в размер на 188 млн. евро. Филиали на фитнес бранда му има в в Австрия, Италия, Полша и Испания.

Личното състояние на Шалер според Business Insider е 250 млн. евро.

Самолетът, с който е пътувало семейството, е бил 9 местният Piaggio P.180 Avanti. Той е излетял от Паленке, град, популярен сред туристите със своите археологически разкопки, два часа и 41 минути преди да изгуби комуникация с насочващата контролна кула близо до Лимон.

Райнер Шалер е добре познат в Германия не само със студиата си за мускули, но и поради една огромна трагедия. Шалер беше собственик на компанията организатор на фестивала за електронна музика Love Parade. През 2010 година 21 души загинаха, смачкани от тълпата, а над 500 бяха ранени, по време на изданието му в западния германски град Дуйсбург. След трагедията Шалер обяви, че фестивалът се отменя окончателно.

Rammstein отмениха шоу за 150 хиляди души в Мюнхен


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Байдън отхвърли случващото се в Газа да е геноцид и защити Нетаняху

Президентът на САЩ защити израелския премиер заради "неравнопоставеното" искане за арест на МНС

11:40 - 21.05.2024
Важно днес

Започва процесът срещу "принца" на крайнодесните "Граждани на Райха" в Германия

В съда влизат и съмишлениците му, с които според прокуратурата е основал групата

10:57 - 21.05.2024
Важно днес

ПИБ опроверга "пазарните слухове", че се продава

Реакцията на банката дойде след статия на "Капитал", че се очаква сделка

10:30 - 21.05.2024
Кино и сериали

Филмът за Доналд Тръмп шокира Кан. Екипът на кандидат-президента заплаши със съд

Сцена с предполагаемо изнасилване във филма предизвика широк медиен отзвук

10:00 - 21.05.2024