Съседите Джордж Клуни и Брад Пит, които направиха Прованс още по-привлекателен Снимка: © Screenshot, GQ, Youtube

Не може да сте я пропуснали - фотосесията на Брад Пит и Джордж Клуни от шато "Мирaвал" е толкова "вайръл", че ако не ви е попаднала, то вероятно ви няма в социалните мрежи.

Двамата холивудски актьори дадоха интервю за популярното мъжко списание GQ от резиденцията на Пит във френския регион Прованс - винената изба "Миравал", която той и тогавашната му съпруга Анджелина Джоли купуват през 2011 г. През 2021 г. обаче Джоли продаде своята половина на руския милиардер Юрий Шефлер - сделка, която в момента е предмет на ожесточени съдебни спорове заради нарушени клаузи по споразумението.

Замъкът с площ от 1200 акра се намира по протежение на древен римски път и съдържа множество постройки от XVII век. В имота има останки от римски параклис, борови гори, маслинови горички, частно езеро, фонтани и, рабира се - лозя.

За разлика от американския журналист, който води разговора, Клуни не е сменил континента заради локацията на конкретното интервю.

Преди три години той и семейството му купуват имение в района, което се оказва само "на девет минути" от шатото Пит.

„Буквално току-що излязох от къщата си. Живея тук от две години, а никога не съм идвал. Това е на девет минути", казва Клуни в началото на интервюто в "Мирaвал".

Оказва се, че почти 30-годишното приятелство между актьорите е частично предизвикано от смъртта на принцеса Даяна.

Пред GQ 60-годишният Пит споделя, че за първи път Клуни привлича вниманието му с речта си срещу папараците, преследвали загиналата в автомобилна катастрофа през 1997 г. Даяна.

„Преследването? Не мога да го опиша на никого. Беше лудост. Следват те девет коли и те чакат. Спираш на светофара и всички излизат светкавично. И не виждаш нищо, и не можеш да се движиш, защото си в капан между колите на светофара. Това е ужасно усещане. И изведнъж Джордж излезе и коментира темата. Тогава видях: този човек има нещо, което останалите от нас нямат. В този момент видях лидера“, разказва Пит.

След смъртта на Даяна Клуни публично обвини списанията и вестниците, че превръщат фотографите в „ловци на глави“.

Тогава той заяви пред репортери в офиса на Гилдията на филмовите актьори в Лос Анджелис: „Ако не се криехте зад журналистическата професия, щяхте да сте съучастник в престъпление и щяхте да отидете в затвора“.

В интервюто за мъжкото списание Клуни подчертава, че ако някои знаменитости могат да се разхождат из градове като Ню Йорк напълно необезпокоявани, то интересът към него, Пит и още "четири звезди" никога не е стихвал.

По думите му преследването е толкова интензивно, че избягва да ходи дори в болницата за неща, за които обикновено се търси медицинска помощ.

Двамата признават, че "се проверяват от време на време, защото това е важна част от приятелството".

"В живота нещата се усложняват и винаги трябва да се увериш, че всички са добре", казва Клуни за Пит.

Актьорът от "Имало едно време в Холивуд" на свой ред нарича своя приятел "човека, на когото се обаждаш, когато нещата са несигурни".

Настрана от подчертано веселия тон на разговора, двамата коментират и възрастта си и как тя променя приоритетите им.

"Когато навърших 60 години, с жена ми имахме хубава вечеря. Говорихме си и аз казах: „Виж, аз съм на 60.“ Ето какво, все още мога да играя баскетбол с момчетата. Все още мога да се забавлявам, да правя много глупости. Физически все още съм в доста добра форма. Но няма значение колко овесени ядки с мюсли ям. След 20 години ще съм на 80. А това е друго число.“ Това е реално число, при което костите ти са крехки, а мускулната ти маса е изчезнала. Така че нещата се променят. И през следващите 20 години трябва наистина да се съсредоточим не само върху работата. Трябва да се съсредоточим и върху живота", казва днес 63-годишният Клуни.

Пит също признава, че мисли за факта, че всички сме смъртни. По думите му това е идея, с която всички "трябва да се справим и да осъзнаем".


Войната за Шато Миравал: Френската мечта на Брад Пит се превърна в руски кошмар

Miraval Studio Брад Пит "съживи" легендарно звукозаписно студио - дом на песните на AC/DC, Pink Floyd и Sting


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Денков на мястото на Хазарта в 25 МИР София. Ясни са водачите в листите на ПП-ДБ

Вижте всички водачи в листата на ПП-ДБ за предстоящите избори

15:30 - 24.09.2024
Важно днес

"Отстрелването" на управителя на НЗОК от ГЕРБ и ДПС е незаконно, реши КС

Той може да се върне на работа

15:06 - 24.09.2024