Ексклузивната продуктова серия кафе STARBUCKS за приготвяне у дома вече е популярна и в България, благодарение на NESTLÉ. Едро смляното кафе Veranda Blend и House Blend, както и Espresso Roast – първото фино смляно кафе STARBUCKS за приготвяне у дома – са сред хитовете на нашия пазар.

Дали обаче познаваме спецификите на различните видове изпичане, смилане и методи за приготвяне на кафе, така че да успеем според индивидуалните си предпочитания да се насладим пълноценно и да оценим по достойнство превъзходните му качества?

Експертите от STARBUCKS споделят някои тънкости при избора и приготвянето на съвършена чаша кафе у дома според вкуса ни.

Първата стъпка е да изберем любимото си кафе според степента на изпичане.

Изпичането на кафето е изкуство – специфичен процес, комбиниращ точната пропорция от време с подходящата температура за постигане на оптимален аромат, консистенция и вкус.

Със своята лека консистенция и мек вкус светло изпеченото кафе STARBUCKS Veranda Blend нежно ще събуди сетивата Ви, доставяйки ароматна чаша, загатваща сладките нотки на леко изпечените кафе зърна.

Средно изпеченото кафе STARBUCKS House Blend представлява комбинация от отлично подбрани кафе зърна от Латинска Америка, изпечени до блестящ, тъмнокестеняв цвят, които Ви дават плътна чаша удоволствие благодарение на изпичането на сърцевината на кафе зърната. То е с деликатна консистенция и балансиран вкус.

При тъмно изпеченото кафе STARBUCKS Espresso Roast консистенцията е по-плътна, а вкусът – отличителен. Със сигурност ще изпъкне с наситените си аромати и характерната същност на силното изпичане.

Следващата крачка е правилното смилане в зависимост от начина на приготвяне на кафето. Френската преса запазва ценните натурални масла, които иначе се абсорбират от хартиените филтри и по този начин извлича всички аромати на кафето. За нея е най-добре да се използва по-едро смляно кафе.

При кафето за филтър с плоско дъно също е препоръчително да се използва по-едро смляно кафе, което наподобява размера на едра сол, докато за конусовидните филтри e по-подходящо средно смляно кафе, което наподобява размера на гранулирана захар. И в двата случая, ако се използва правилното смилане на кафето ще постигнете чист и добре развит аромат и консистенция. За тези начини на приготвяне се препоръчва STARBUCKS Veranda Blend и STARBUCKS House Blend.

За еспресо машина или кафеварка (мока) е подходящо по-фино смляно кафе, което позволява упражненото налягане да премине по правилния начин през фините частици, така че да се разгърнат напълно аромата и вкуса на избрания бленд. Подходящ продукт е фино смляното кафе STARBUCKS Espresso Roast.

Идва време за дозирането – за филтрация и френска преса използвайте 2 супени лъжици мляно кафе на всеки 180 ml вода. Ценителите знаят, че кафето е най-хубаво, когато е току-що приготвено, така че направете толкова, колкото ще консумирате в момента, защото претоплянето на вече приготвено кафе променя вкуса и аромата му.

За приготвяне на перфектно еспресо необходимото количество кафе обикновено зависи от размера на цедката като съвременните машини имат различни цедки за единична и двойна ръкохватка. Стандартният грамаж за единично еспресо е между 8 g и 12 g. Важно е да се знае, че доброто натискане на кафето в цедката е от изключително значение за крайния резултат.

Ако следвате тези лесни стъпки, с мляното кафе от серията STARBUCKS за приготвяне у дома лесно може да се превърнете в истински бариста, който да поднася изключително кафе с отличен вкус и вдъхновяващ аромат в домашни условия.

Любимото си STARBUCKS кафе за приготвяне у дома може да намерите в магазинната мрежа и онлайн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съдебните власти да оповестят публично заповедта, с която ФБР е разрешило претърсването на имота