Сделка за 9 млн. евро. "Телелинк" придоби хърватска IT компания

Българската технологична компания "Телелинк" обяви официално, че е придобила акциите на Sedam IT на стойност 9 млн. евро. Sedam IT e утвърдрена компания в сектора на информационните технологии в Хърватия. Taм работят над 120 професионалисти, като фирмата e на пазара от 20 години.

От българската технологична компания казват, че придобиването е важна част от глобалната стратегия за развитие на "Телелинк". Според компанията сделката за Sedam IT ще допринесе за регионалната диверсификация на ресурс, експертиза, клиентска база и специфично знание, като това е предпоставка за успешен бизнес в Европа и САЩ.

Сделката е логично следствие на инвестициите на "Телелинк" в Хърватия и затвърждава амбициите на компанията за активно, дългосрочно и значимо присъствие на местния пазар,“ казват още от българската компания.

Чрез придобиването на Sedam IT и експертния опит, натрупан в годините, "Телелинк" цели да надгради услугите на компанията, които предоставя в Хърватия и в региона.

"Клиентите ще се възползват от разширения набор от услуги, съчетаващи силните страни на двете структури. Интеграцията на процесите и ресурсите ще допринесе за оперативна ефективност, съдействаща за общия успех," казват от компанията.

Портфолиото на Телелинк включва над 200 клиента в България, Западните Балкани, Централна и Западна Европа и САЩ. Фирмата си сътрудничи с над 50 международни технологични партньора като Cisco, Dell,EMC, IBM, VMware, Microsoft, и др.

Компанията предлага ориентирани към клиента високотехнологични решения в областта на комуникационните мрежи, центровете за данни, киберсигурността и управляваните услуги.

Сградата на Столичен общински съвет Шефът на "Телелинк" в листата на ГЕРБ за СОС, Малина Едрева и Иво Петров вече не са кандидати


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновява се)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024
Важно днес

Дете е простреляно в главата и е откарано по спешност в "Пирогов"

Дете на около година и половина е простреляно в главата с въздушна пушка

20:46 - 13.04.2024
Важно днес

БСП е готова за широко ляво обединение, за да "зарадваме ляво-мислещите хора"

БСП ще покани над 25 партии от левия и патриотичния спектър в "широко ляво обединение"

15:54 - 13.04.2024
Кино и сериали

Brandy Hellville: Нов документален филм показва тъмната страна на бързата мода

Как така хората до толкова са свикнали бизнесите да са лоши, че чак са развили имунитет срещу скандалите в индустрията

14:29 - 13.04.2024
Важно днес

И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница

Стефан Димитров е транспортиран в спешно отделение на болница, съобщава Nova

13:04 - 13.04.2024