Сделка за 9 млн. евро. "Телелинк" придоби хърватска IT компания

Българската технологична компания "Телелинк" обяви официално, че е придобила акциите на Sedam IT на стойност 9 млн. евро. Sedam IT e утвърдрена компания в сектора на информационните технологии в Хърватия. Taм работят над 120 професионалисти, като фирмата e на пазара от 20 години.

От българската технологична компания казват, че придобиването е важна част от глобалната стратегия за развитие на "Телелинк". Според компанията сделката за Sedam IT ще допринесе за регионалната диверсификация на ресурс, експертиза, клиентска база и специфично знание, като това е предпоставка за успешен бизнес в Европа и САЩ.

Сделката е логично следствие на инвестициите на "Телелинк" в Хърватия и затвърждава амбициите на компанията за активно, дългосрочно и значимо присъствие на местния пазар,“ казват още от българската компания.

Чрез придобиването на Sedam IT и експертния опит, натрупан в годините, "Телелинк" цели да надгради услугите на компанията, които предоставя в Хърватия и в региона.

"Клиентите ще се възползват от разширения набор от услуги, съчетаващи силните страни на двете структури. Интеграцията на процесите и ресурсите ще допринесе за оперативна ефективност, съдействаща за общия успех," казват от компанията.

Портфолиото на Телелинк включва над 200 клиента в България, Западните Балкани, Централна и Западна Европа и САЩ. Фирмата си сътрудничи с над 50 международни технологични партньора като Cisco, Dell,EMC, IBM, VMware, Microsoft, и др.

Компанията предлага ориентирани към клиента високотехнологични решения в областта на комуникационните мрежи, центровете за данни, киберсигурността и управляваните услуги.

Сградата на Столичен общински съвет Шефът на "Телелинк" в листата на ГЕРБ за СОС, Малина Едрева и Иво Петров вече не са кандидати


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024