Снимка: © Васил Гарнизов

Ръководството на СДВР е взело решение да намали броя на полицаите, ангажирани с охраната на протестите в София заради появата на "доста служители с положителни проби за Covid-19". 

Това каза Радостин Стойчев от "Охранителна полиция" в София. Той отказа да даде конкретни данни за броя на заболелите, но каза, че има "средно по 5-6 случая на ден" на полицаи с потвърден тест за коронавирусна инфекция и на техни колеги, които са били в близък контакт със заболели хора, което води до поставянето им под карантина. 

Опит за палеж на шатра при блокадата на "Орлов мост"

Стойчев посочи, че няма тежки случаи на заболяване и че се взимат всички мерки за ограничаване на опасността от разпространение на вируса.

"Обстоятелстата налагат да предприемем мерки. Една от тях е ограничаване на полицейския ресурс, ангажиран в охраната на тези мероприятията, за да не се окажем в ситуация, в която 1/3 от служителите са с положителни проби, а другите 2/3 да са контактни от първа линия. Редуцирането на полицейския състав ще доведе до натоварване на служителите, ангажирани в охраната на мероприятията, но вярвам, че ще проявят разбиране и ще се справим със ситуацията", каза той. 

Основният брой на заразените са сред структурите на "Охранителна полиция". 

Младеж на 19 г. е починал след боледуване от Covid-19

Прочети