Германия е разтърсена от скандални разкрития около поведението на 60-годишния вокалист на Rammstein Тил Линдеман, които хвърлят светлина върху схема за сутеньорски "кастинг" на млади момичета и сексуалната им експлоатация под влиянието на алкохол и наркотици.

Описанията на случващото се зад сцената на концерти на Rammstein показват сходна картина - групи от млади почитателки на групата са получавали специални покани за достъп до афтърпарти с музикантите, а избрана част от тях по-късно са отвеждани в хотелската стая на Линдеман.

Въпреки че това се е случвало със съгласието на момичетата, те споделят смущаващи факти за моментите, в които са оставали сами с фронтмена след почерпки с неговата водка - спомените им стават мъгляви, докато се озовават в леглото му. Понякога - споделяно и с други хора от екипа на Линдеман.

Първото момиче, което се оплаква от преживяното, е 24-годишна ирландка на име Шелби Лин. В края на май тя споделя снимки, на които се виждат огромни хематоми по ханша ѝ след партито, организирано на концерт на Rammstein в Литва.

"Не знам как са се случили тези кръвоизливи, защото не бях на себе си под влиянието на някакви вещества", казва тя.

От групата реагираха с позиция, че осъждат всякакъв вид насилие и приемат обвиненията "много сериозно", но "не искат да бъдат обект на предубеждения", които не са доказани.

Адвокатите на Тил Линдеман също се заканиха да съди медиите, които разпространяват твърдения за това, че той е сериен насилник на жени - ход, който доведе до ответна реакция на Журналистическата асоциация в Германия срещу "опита за запушване на устата на медиите".

Сексуализирането на концертите на Rammstein не е нещо ново - но за първи път се показват твърдения за целенасочена мрежа за подбор на млади жени за секс в условия, които застрашават сигурността им и трудно може да се опишат като "съзнателно съгласие".

Spiegel разговарят с близо 20 млади жени - включително момиче, което е работило за Rammstein между 2018 и 2020 г. - които описват подобни свои преживявания.

В основата на схемата стои рускиня на име Альона Макеева, която подбира жени за афтърпартитата на групата. Обикновено те са канени на концерта и на последващи купони, на които им се предлага безплатно пиене. Макеева ги търси често през социалните мрежи, пише им директни съобщения и им обещава да ги запознае с мъжете от групата. Момичетата понякога получават безплатни билети, могат да доведат и приятелки, но от тях се иска да изпратят предварително свои снимки.

През 2022 г. Софи В., която работи към турнето на Rammstein, става свидетел на набирането на тези жени - за които се създава и WhatsApp група. В нея не се говори за секс, а само за организационни въпроси - къде ще се срещнем, какви дрехи ще носим.

В деня на концерта около 50 момичета се събират пред стадиона и получават билети и гривни за достъп. Макеева и още един човек избират 10-12 от тях и ги снимат. Те са поканени и на т.нар. предварително парти с групата. Софи В. споделя, че още преди да започне шоуто, едно от момичетата се оплаква, че е прекалила с алкохола и има нужда от вода.

След концерта те получават достъп до залите, в които Rammstein разпускат - един час след афтърпартито част от гостенките отново се подбират от Макеева и тя ги води до отдалечена стая.

Вътрешно наричали тази група жени "парадът" - това са момичетата, които са запазени за Линдеман.

Тези, които не се отбират за него, а остават на афтъпартито, могат да бъдат "сваляни" от останалите мъже в екипа. Те са наричани "остатъкът".

Софи В. си спомня, че на концерт в Мюнхен през 2019 г. избухва голям скандал между Линдеман и колегата му Рихард Круспе, защото се оказва, че са избрали едно и също 20-годишно момиче и не могат да я "поделят".

Макеева не е споделяла пред момичетата нито дума за това, че от тях се очаква да правят секс с Линдеман. Но Софи В. разказва, че няколко от жените са споделили, че вече знаят какво ще се случи. Момичетата са карани да оставят мобилните си телефони на охранителите, а тези, които не са съгласни, са изпращани да си ходят, защото "групата иска да празнува на спокойствие".

Какво се случва оттам нататък - Софи не може да разкаже от първо лице, защото не остава с Линдеман. Но други две жени споделят пред Spiegel за доста неприятни преживявания. И двете не искат да разкрият самоличността си, и двете са били на 20-25 г., когато това им се случва.

Една от тях, която Spiegel наричат условно Зоуи, не е германка, а е гражданка на друга европейска държава. Започва да слуша Rammstein след 2019 г., когато излиза песента им Deutschland. Става страхотен техен фен, свири песните им на китара и пиано и явно привлича вниманието на Альона Макеева.

През май тя печели билет от сайта на Rammstein и посещава техен концерт в Северна Европа. Макеева я намира и я кани на афтърпартито.

Момичето твърди, че е изпила 2,5 бири по време на самия концерт, а после - 1-2 шота твърд алкохол, които са сипани от току-що отворена бутилка. Оказва се с група други момичета в хотела на Линдеман и прави орален секс по негово предложение. Той я пита дали тя иска да прекара нощта с него, но момичето му отказва, защото страда от заболяване, което прави половия акт болезнен за нея.

Когато тя остава сама с него в стаята обаче, се случва точно това, на което е казала "не".

Спомените ѝ са мъгляви, но в съзнанието ѝ са останали образи от брутални сцени - как той я задушава, как тя сяда върху него и пада, защото няма контрол върху тялото си. Остава с него до следващия ден, като в един момент музикантът дори предлага друг негов приятел да спи с нея.

Момичето не може да обясни защо се е поставило в такава ситуация - осъзнава какво точно се е случило едва по-късно, въпреки че първоначално когато приятелите ѝ я питат как е прекарала нощта, тя е казала "Добре".

"Иска ми се да можех да кажа, че съм влюбена в Тил и затова съм го направила. Но това не е вярно".

Друго момиче от Виена преживява нещо подобно през 2021 г., когато е на концерт, придружена от майка си. Един от служителите на групата я вижда в публиката и я кани на афтър парти. Запознава се с цялата банда, освен с Линдеман. Пият и се забавляват, докато Альона Макеева идва и я пита дали иска да се срещне с фронтмена.

Младата жена казва пред Spiegel, че "осъзнавала, че ще има сексуален компонент" в срещата, но се съгласява. Решава, че нищо няма да се случи без нейно съгласие.

Заедно с още няколко момичета се качват на такси и са отведени в хотела. Линдеман ги чака, като им дава водка - оттам нататък спомените ѝ се губят. Спомня си това, че се събужда, докато Линдеман лежи върху нея.

"Когато той видя, че съм будна, ме попита дали да спре. Но аз не знаех какво точно да спре", казва тя. По-късно се събужда до друг от служителите на Линдеман.

Ако разговаряте с хора от обкръжението на Линдеман, ще останете с впечатление, че две различни личности живеят в тялото на един мъж, коментират Spiegel.

Едни го описват като интровертен "джентълмен", любезен домакин, с когото винаги можете да поговорите и който се грижи за благосъстоянието на другите. Бившата му приятелка София Томала твърди, че той е мъж, който защитава жените.

От другата страна стои Тил Линдеман, който не може да държи агресията си под контрол. Няколко пъти влиза в новините заради скандали с насилие - например като чупи оборудване зад сцената, блъска главата на жена в стена и обича да доминира над жените.

През 2018 г. той се появява на събитие по повод поетичната му колекция "Messer" в компанията на жена, облечена в латекс на къса каишка, a в свое стихотворение описва фетиша си към секс със спяща жена, на която е сипал "Рохипнол в чашата".

Концертите на Rammstein продължават независимо от всичко. Промяната е, че групата се е разделила с жената, която "организира" срещите им с младите момичета, а т.нар. "row zero" - зоната точно пред сцената, в която се вкарват основно много млади и провокативно облечени жени, е премахната.

Казусът стигна до политическо ниво, като няколко министри настояват за промяна в музикалната индустрия и изискват по-голяма защита за младите хора, които често могат да се озоват в безпомощно състояние заради алкохола и наркотиците.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024