Селена Гомес се разплака, след като филмът "Емилия Перес" получи най-дългите овации в Кан досега Снимка: © Getty Images

Испаноезичният мюзикъл "Емилия Перес" получи най-дългите овации на фестивала в Кан досега - близо 11 минути.

Криминалната драма с участието на Зоуи Салданя, Селена Гомес и Карла София Гаскон е част от конкурсната програма, а премиерата ѝ беше този уикенд.

След първата прожекция на филма публиката се изправя на крака и започва да ръкопляска - според изданието "Deadline" това е продължило близо 11 минути. Една от звездите в актьорския състав - Селена Гомес, избърсва сълзите си, докато нейните колежки се прегръщат емоционално.

Много кратка част от този момент е уловена и от камерите в залата.

"Емилия Перес" е дело на френския режисьор Жак Одиар, който вече е печелил наградата Гранд При на фестивала в Кан през 2009 г. Сюжетът на филма проследява Рита - адвокатка, чиято фирма е по-склонна да помага на престъпниците, отколкото да търси справедливост. Тя е вербувана от страховития лидер на наркокартел Манитас, който иска от нея да му помогне тайно да извърши операция за смяна на пола. Действието се развива в Мексико.

Гомес играе нищо неподозиращата съпруга на Манитас. В интервю за Reuters тя споделя, че е облекчена, че фокусът се е изместил върху ролята ѝ в новия мюзикъл, а не върху личния ѝ живот. В последните месеци бившата звезда на Disney беше обект на особено голямо медийно внимание заради новата ѝ връзка с изпълнителя Benny Blanco.

"Това е облекчение за мен. Предпочитам някой да каже, че съм свършила ужасна актьорска работа, отколкото да говори за личния ми живот. Така че се чувствам много горда", каза тя.

Новият филм, в който Гомес участва, е сред най-нашумелите заглавия от Кан тази година заедно с "Тhe Last Showgirl" и "The Apprentice".

Режисьорът на лентата е редовен участник на фестивала. Одиар има общо шест филма в официалната селекция, а през 2015 г. спечели "Златна палма" за филма "Deephan".

Освен че ще се бори за "Златна палма", "Емилия Перес" може да спечели и "Куиър палма" - независимо спонсорирана награда за избрани филми на ЛГБТ тематика, които участват в Кан. Отличието се присъжда от жури, председателствано от белгийския режисьор Лукас Дхонт.

Поп звездата и актриса Селена Гомес Селена Гомес може да прекрати музикалната си кариера


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024