Семерджиев внезапно отрече да е шофирал при катастрофата на "Черни връх"

Обвиняемият за убийството на две жени при катастрофата на бул. "Черни връх" от 5 юли 2022 г. Георги Семерджиев внезапно обяви, че не e шофирал джипа си в нощта на престъплението.

Семерджиев даде показания пред съда, като обяви, че се e возил на предната пасажерска седалка при сблъсъка.

Той твърди, че се свързал с две момичета "през Instagram", които искали да вземат джипа му под наем, съобщава Нова ТВ. Били са заедно в момента на сблъсъка, като преди това се срещнали до близко заведение за бързо хранене. Семерджиев твърди, че видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предупредил шофьора да намали.

Джипът се беше разцепил, след като се вряза с над 160 км/ч в кабинка от асансьора на метрото при "Черни връх". При тежкия удар загинаха две млади момичета, пометени от отломките.

Твърдението на Семерджиев, че само се е возил в колата, се появява за първи път в публичното пространство, 9 месеца след убийството.

Семерджиев обяснил пред съда, че разполагал с швейцарска шофьорска книжка, след като се явил на изпит в чуждата страна за една седмица.

"Човек ми я даде в Швейцария. Представи се за длъжностно лице, но дали е било такова, не мога да кажа", обяснява той пред съдията.

Според МВР книжката му е отнета няколко седмици по-рано заради шофиране след употреба на наркотици. Регистрационните му номера в деня на удара също са били фалшиви.

Обяснението на Семерджиев - "дадоха ми ги познати".

След новината за фаталния инцидент няколко граждани сигнализираха, че същият автомобил е създавал опасности на пътя часове преди да се вреже в "Черни връх".

Веднага след катастрофата Георги Семерджиев е избягал и е поискал съдействие от полицейската служителка Симона Радева, за да се прибере в дома си. Той потвърждава, че Радева е работила "на договор" в неговата автомивка, а отношенията им били "лични".

Твърдението, че в колата са се возили още две жени, дойде първо от свидетел на инцидента, който през март 2023 г. каза пред съда: "Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и казваше "Бързо, бързо, убихме хора". Самоличността им досега не е установена.

Защитата на Семерджиев явно използва случая, за да отклони вината от единствения обвиняем.

Делото вече премина през един обрат, след като експертизите за наличието на наркотици в кръвта на Георги Семерджиев дадоха противоположни резултати, но въпреки това бяха приети от съда. Самият той отказваше да му вземат кръвна проба часове наред след като вече беше арестуван.

Сега Семерджиев твърди, че не употребявал наркотици - въпреки че вече е спиран за това нарушение.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024