Тя е звезда на новото време. Излиза на сцената боса, в къса рокля, буйна свободно падаща руса коса и тромпет в ръка.

Казва, че така усеща вибрациите на инструмента.

Комбинира смело джаз, барок и класическа музика и отваря портите на високата култура за младите. Името ѝ е Лусиен Реноден Вари и я наричат сензацията на тромпета - нищо че е на 24 години.

Свирила е пред десетки хиляди хора - с филхармоничния оркестър на Монте Карло, с националния оркестър на Лил, BBC Concert Orchestra, Кралския филхармоничен оркестър в Лондон. Работила е и с Градския камерен оркестър на Хонконг, Нидерландския филхармоничен оркестър. Свири в зали, на пясъка пред 50 хилядна публика в родната си Франция, а сега ще го направи и на фона на езерото в Правец.

Ако 21 и 22 юли все още вечерите ви са свободни, а Правец е удобна за вас дестинация, имате шанса да присъствате на уникални концерти под звездите, които обединяват някои от големите имена на световната сцена на класиката.

Домакин на музикалния фестивал Pravets Arts Nights е напълно обновения и ребрандиран като Hyatt Regency Pravets Resort 5-звезден хотел.След реновацията хотелът получи франчайз и се присъедини към голямото семейство на американската верига Hayatt, които са нарицателно за лукс и качество в сегмента на премиум хотелиерството.

Високото ниво на музиката се гарантира и от участието на Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров.

В последните 18 години в Правец се установи традицията на MozArt Festival. Сега Pravets Arts Nights е неговото естествено продължение и надграждане. Гостите на хотела и всички, които са си купили билети само за музикалната програма ще могат да се потопят в класиката насред своеобразните декори на естествената среда.

Ето и какво включват концертите тази година:

В първия от двата дни Лусиен Реноден Вари ще изпълни "Концерт за тромпет" на Хайдн. Вечерта е посветена на австрийските класици и включва още "Сватбата на Фигаро" от Моцарт и Седма симфония на Бетовен.

Солисти на втората вечер, в която симфоничната музика ще бъде представена заедно с феерия от фойерверки, са косовското сопрано Беса Лугичи - солист на Оперно-филхармоничния хор в Прищина и на Косовската филхармония, и един от най-добрите български тенори - Михаил Михайлов.

Ако комбинацията от класическа музика и фойерверки ви се е видяла екзотична, то следва да уточним, че Георг Фридрих Хендел създава "Музика на фойерверките" по случай края на един от най-големите европейски конфликти Войната за австрийското наследство през 1749 г. Пише я по поръчка на крал Джордж II. Тя е в ре мажор за духови инструменти.

„Музика на фойерверките“ и „Музика за фойерверки“ са може би двете най-известни произведения на Хендел, композирани и двете като музика на открито.

Именно в тази комбинация ще могат да изживеят произведенията и гостите на двете концертни вечери в Правец. Ще бъдат изпълнени още празнични арии и дуети.

Билети за Нощи на изкуствата в Правец можете да откриете тук, а нощувки в хотела може да резервирате тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024