Сергей Брин рядко влиза в новините. Сега поводът е развод и Елон Мъск Снимка: © Getty. Сергей Брин и съпругата му Никол Шанахан, с която са в развод.

Застана ли жена между най-богатия и осмия по богатство мъж в света - Елон Мъск и Сергей Брин - и сложен ли е край на приятелството им?

Съоснователят на технологичния гигант Google и бивш президент на компанията майка Alphabet Сергей Брин не влиза чак толкова често в новините, за разлика от собственика на "Тесла" и SpaceX, който пък не слиза от първите страници.

Wall Street Journal "опакова" двамата популярни мъже в технологичния бизнес свят на едно място - с публикация как предполагаема мимолетна афера от миналата зима на Мъск с жената на Брин - адвокатката Никол Шанахан, била в основата на развода им.

Американският вестник твърди, че приятелството между Мъск и Брин е приключило заради евентуалната романтична афера. Мъск веднага отрече - в любимия си комуникационен канал Twitter, който неотдавна реши да купува за 44 млрд. долара, после се отказа и сега социалната мрежа смята да го съди за провалената сделка.

"Това е пълна глупост. Сергей и аз сме приятели и бяхме на парти заедно предишната вечер.

Виждал съм Никол два пъти в последните 3 години, и двата. пъти с много други хора наоколо. Нищо романтично", реагира Мъск.

This is total bs. Sergey and I are friends and were at a party together last night!

I’ve only seen Nicole twice in three years, both times with many other people around. Nothing romantic.

— Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2022

Твърденията на вестника се базират на източници, близки до Никол Шанахан. Според тях по време на предполагаемата афера през декември Сергей Брин и съпругата му вече са били разделени, но все още са живеели заедно.

В отделен туит Мъск отговаря и на самото издание: "WSJ пусна толкова много глупости за мен и "Тесла", че вече не ги броя. Това е притеснително за тях, честно казано".

Най-богатият човек в света засега е единственият от тримата, който реагира на случилото се. BBC също се опитва да открие коментар от Брин и Шанахан, но безуспешно.

Това, което със сигурност е вярно е, че съоснователят на Google и осми по богатство мъж в света според класацията на Bloomberg със състояние от 95 млрд. евро е в процес на развод след един сравнително кратък брак. Според медийни публикации 48-годишният днес Сергей и Никол, която е в своите ранни 30, се запознават през 2015 г. За първи път са забелязани заедно на бал през следващата година. Вдигат сватба през 2018 г. и в края на годината се ражда дъщеричката им. Приказката приключва в края на миналата година, когато вече са разделени, а на 4 януари Брин внася молба за равод. Причината - "непреодолими различия" - според съдебните документи, внесени от Брин във Върховния съд на Санта Клара. В тях е записано и искане за общо попечителство на детето.

Сергей и Никол имат предбрачно споразумение, но според Wall Street Journal текат преговори между двамата за уреждане на раздялага, като "цената" му може да стигне милиард долара. Пак според изданието Брин искал и съвети как да се раздели в личните си инвестиции в проекти на Мъск - нещо, за което също засега няма потвърждение. Става въпрос за вложение в "Тесла" преди години, чиято стойност към днешна дата би била около 100 млн. долара.

За Брин - роден в Москва в семейство на руски евреи, избягаги от Съветския съюз, когато той е едва на 6 години - бракът с адвокатката от Калифорния е втори. Предишният също завършва с развод - с Ан Войчиски - също известен американски предприемач. Двамата имат син Бенджи и дъщеря Клои, които тепърва навлизат в тийнейджърството си.

Сергей среща Лари Пейдж - другия съосновател на Google - през 2008 г., когато учи за докторската си степен в "Станфорд". Така започва приказката Google, чието създаване е сравнявано не веднъж по значимост с изобретяването на печатната преса от Йоханес Гутенберг през 15-и век.

Г-жа Шанахан е адвокат от Калифорния и основател на компанията за правни технологии ClearAccessIP и на фондация Bia-Echo - филантропска организация, която насърчава "репродуктивното дълголетие и равенство, реформата на наказателното правосъдие и здравословна и годна за живот планета".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Прокурор разкри самоличността на защитен свидетел, получавал заплахи по делото за Пепи Еврото

Той вече не е със статут на защитен свидетел

19:27 - 27.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024
Важно днес

Погребалните агенции в Русия отказват да участват в поклонение пред Навални

Екипът на Навални не открива място за публично сбогуване с него

14:30 - 27.02.2024