Сериалът "Bookie": Чарли Шийн се завърна, за да се надсмее над себе си, след "Двама мъже и половина"

13 години след скандалите, заради които Чарли Шийн се раздели с ролята си в "Двама мъже и половина", актьорът отново е на екран.

При това - в компанията на Чък Лори, създал оригиналния сериал и образа на "чичо Чарли".

Шийн играе самия себе си в пилотния епизод на новия проект на Лори "Bookie" по HBO Max - черна комедия за живота на застаряващия букмейкър Дани, който се опитва да събере парите от длъжниците си.

Един от тях се оказва Чарли Шийн, а сблъсъкът му с Дани се превръща в доста смешен скеч, пълен със самоирония, препратки към "Двама мъже и половина" и признание за пълната промяна в живота на истинската звезда.

За да бъде пълно удоволствието на феновете на стария сериал, в сцената се включва и актьорът Ангъс Т. Джоунс - порасналия Джейк, който днес е неузнаваем.

Критиците не виждат особен шедьовър в цялостната концепция на "Bookie", но завръщането на Чарли Шийн се обсъжда като истинско събитие.

Историята на раздялата му с Чък Лори и екипа на "Двама мъже и половина" беше експлозивен скандал.

До 2010 г. той беше най-скъпоплатеният актьор в телевизията благодарение на ролята си. Извън снимачната площадка обаче животът му беше пълен хаос - алкохол, наркотици, развод, изневери и сигнали за домашно насилие.

В началото на 2011 сериалът беше временно спрян, защото за пореден път Шийн трябваше да влезе в клиника за рехабилитация.

Вместо да стъпи на крака, актьорът започна медиен спор с Чък Лори и Warner, докато се опитваше да договори сериозно увеличение на възнаграждението си.

Вместо това - договорът му беше скъсан от студиото, което веднага му намери заместител в лицето на Аштън Къчър. Загубата на основния "двигател" на историята доведе до постепенния залез на шоуто през 2015.

Изглежда, всички трудни моменти и кавги са оставени в миналото.

В "Bookie" Лори пресъздава една от сцените в оригиналния сериал от 2003 г., като е поканил почти всички от тогавашните герои - приятели на Чарли, които играят покер и канят 9-годишния Джейк да се присъедини.

В разговора си букмейкърът Дани и Чарли Шийн споменават името и на Джон Крайър - екранния "брат" на звездата, чийто принос той опитва да омаловажи с лека завист.

Шийн вече не е шоуменът, за когото всички говореха навремето - обитателите в клиниката в "Bookie" не могат да свържат името му с някогашния сериал, а престоят му в рехабилитацията всъщност не е свързан с изтрезняване (защото той не пие и не взема дрога от 6 години), а с удобната локация за момчетата, с които обича да играе карти.

Самият Чарли Шийн признава, че е спрял с алкохола, след като е видял колко зле се отразява това на децата му - и им се извинява за това, че се е налагало да живеят с "чуждата" му версия толкова дълго време.

В момента той се е посветил на отглеждането на двамата си близнаци Макс и Боб (14 г.) от брака с бившата си съпруга Брук Мюлър.

В интервю за People Чарли Шийн казва, че съжалява за начина, по който се е отчуждил от филмовата индустрия.

"Дълго време аз бях човекът с най-добрата репутация за професионална етика. Идвах първи на снимачната площадка, тръгвах си последен, а когато имаше колебания се подготвях повече от необходимото. Отговарях на всички изисквания. И изведнъж пропилях всичко това. Затова наистина се радвам, че мога да се върна в тази роля отново", казва той.

Шийн добавя, че се чувства по-щастлив въпреки различния си начин на живот.

"Горд съм от избора си и от промените, благодарение на които животът ми никога повече няма да наподобява на онзи хаос", коментира Шийн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024