Сериалът The Morning Show беше най-обещаващото оригинално заглавие на Apple TV+ от самото начало на съществуването на стрийминг платформата.

С актьори като Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун, Стийв Карел, Били Крудъп и вечно интригуващ сюжет около интригите зад кадър в телевизионната индустрия, сериалът лесно можеше да се превърне в машина за пари.

И тогава дойде Covid-19. Снимките за новия сезон бяха прекратени през март 2020 г., когато пандемията парализира не само Холивуд, но и почти целия свят. Продуцентите на сериала имат доста солидна застраховка срещу евентуални неочаквани проблеми с актьорския състав или снимачната площадка. Сега обаче застрахователят им Chubb National Insurance Company отказва да покрие огромната част от претендираните загуби.

Независимо от всичко - The Morning Show ще продължи да се излъчва. Снимките на втория сезон бяха подновени, а премиерата му е планирана за 17 септември по Apple TV+.

Chubb са се съгласили да платят не повече от 1 млн. долара като обезщетение за това, че работата на екипа е спряна поради издаването на правителствена заповед за противоепидемичните мерки. Компанията обаче не желае да покрие над 40 млн. долара по хипотезата, че новият сезон на сериала е отложен поради "смърт, нараняване, болест, отвличане или принуда от физическа сила или заплаха от физическа сила".

Създатели на The Morning Show са Always Smiling Productions. Те твърдят, че застрахователят им се опитва да спести стотици милиони, като отказва да обезщети клиентите си. Собствените им сметки показват, че имат право да получат 44 млн. долара заради забавянето на новия сезон.

Компанията е завела дело срещу Chubb, като в иска се посочва, че застрахователят е имал предварителна оценка за рисковете от избухването на пандемия и е бил наясно, че евентуалното разпространение на Covid-19 около снимачните площадки на сериала ги превръща в опасни зони за целия персонал.

Позицията на Chubb е, че макар Covid-19 да е опасно заразно заболяване, то не представлява "пряка физическа загуба или щета" за лица или матерални активи.

Hollywood Reporter съобщава, че досега застрахователите печелят масово съдебните битки, защитавайки този аргумент. От март 2020 г. досега са заведени близо 2000 дела за неизплатени полици заради Covid-19, а 93% от всички искове, разгледани във федерален съд, са отхвърлени в полза на застрахователя.

Вторият сезон на The Morning Show ще се състои от 10 епизода, а към актьорския състав ще се присъединят и Джулиана Маргулис, Грета Лий и Хасан Минхаж.

Продължението показва как звездата на сутрешния блок Алекс (Дженифър Анистън) напуска предаването и оставя новата си партньорка Брадли (Рийз Уидърспуун) сама в разгара на най-тежката криза за медията. Малко преди това двете решават да излязат в ефир и да опишат токсичната среда на работа, без да се съобразяват с нищо и никого.

Междувременно бившият водещ Мич (Стийв Карел), който беше обвинен в сексуален тормоз на работното място и беше изгонен от телевизията, решава да разкаже своята гледна точка към скандала.


Рийз Уидърспун: подпалвачката на клишета Рийз Уидърспун: подпалвачката на клишета

 "Приятели": От шоу, работещо на загуба, до феномен, донесъл 1,4 млрд. на актьорите и създателите си "Приятели": От шоу, работещо на загуба, до феномен, донесъл 1,4 млрд. на актьорите и създателите си


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024