Сезонът на подаръците наближава. Кога, как и защо да изберем подарък в бутилка. Снимка: © Drinklink.bg

Когато градусите на термометъра паднат, градусите на напитките се вдигат. Или поне такава е тенденцията по нашите географски ширини. Освен това зимата някак естествено се припокрива със сезона на празниците и подаръците. Не е само Коледа, нито Нова година.

В студените месеци се ниже цяла поредица от именни дни и то все такива, че ни се струва, че половината население има повод да вдигне тост.

Рождените дни са ясни - има си ги целогодишно, но покрай всички останали празненства изглежда, че приятелите ни някак са се наговорили да се родят точно под знаците на Скорпиона, Стрелеца, Водолея и Рибите. Като за капак идва 14 февруари - дали ще го наричаме Свети Валентин или Трифон Зарезан няма особено значение.

Да се върнем на подаръците, които често се превръщат в сериозна главоблъсканица. Бутилка хубаво питие почти винаги е добра идея, стига, разбира се, нейният получател да е пълнолетен. Но и изборът на алкохол има своите тънкости, ако искаме да го направим добре, с вкус и класа.

Ето някои идеи и съвети как да подберене напитката + няколко предложения от нас, базирани на опит.

Откъде пазаруваме, особено ако нямаме време?

Ако и вие сте от хората, които невинаги разполагат с време да чакат по опашки в магазините или пък често ви се налага да изпращате подаръци до вашите бизнес партньори, то онлайн шопингът е най-удобният вариант за вас, когато търсите алкохолен подарък.

Мястото се нарича DRINKLINK.bg и е първокласен електронен магазин за премиум питиета.

Магазинът е утвърден на пазара от 2017 г. насам и съдържа над 3000 качествени напитки. Сред това разнообразие бихме се справили при избора на подарък за всеки вкус, дори и най-нестандартния. Най-хубавото е, че ще сте спокойни, че вашите подаръци ще пристигнат здрави и непокътнати. Екипът на DRINKLINK.bg се отнася с огромно внимание към съхранението и транспортирането на асортимента си.

Става дума за опаковката Airsac, избрана да транспортира безопасно деликатните стъклени бутилки. Тя представява уникален за нашия пазар продукт и метод, чрез който при хилядите пратки месечно има не повече от една или две счупени.

Сайтът предлага и допълнителна услуга - персонализиране на бутилката, която искаме да подарим - заедно с поръчката можем да добавим надпис за опаковката или етикета - специално за повода, който честваме. Ако сте фенове на Johnnie Walker ще имате възможност да развихрите въображението си и да измислите свой собствен дизайн на етикета.

Как да изберем питие за подарък обаче?

Когато избираме подарък в бутилка, трябва да помним, че го купуваме за някого, а не за себе си. Може да сме сигурни, че сме избрали вино шедьовър, защото самите ние сме почитатели на виното, но ако човекът насреща предпочита например качествени високоградусови напитки, изборът ни няма да е най-удачният.

Колкото по-добре познаваме вкуса на този, когото искаме да зарадваме, толкова повече варианти за сполучливи импровизации и изненади в бутилка се отварят пред нас.

Разбира се, има случаи, за които виного и в частност шампанското се смятат за златен стандарт - като сватби, годишнини, кръщенета. Ето и едно от предложенията ни - никога няма да сгрешим с поднасянето на бутилка Moet & Chandon.



Винаги има и други добри варианти, виното може и да не е пенливо, а да потърсим реколта, която съответства на годината, свързана с тържеството, което отбелязват любимите ни и важни хора.

Елегантни чаши, съответстващи на избраното питие, са възможна добавка към спомена от празненството.

Лимитирана серия за важните хора в живота ни

Както вече казахме, добрият избор на питие за подарък зависи от вкуса на празнуващия - било то рожден ден, имен ден или друг празник. Ако знаем кое е любимото питие на човека, когото ще зарадваме, можем да потърсим нова, интересна или лимитирана версия от него. Това със сигурност ще направи подаръка още по-специален.

Например, за любител на ирландско уиски можем да заложим на по-малко популярна, но пък ефектна марка сингъл малц. Проверено добро предложение е бутилка The Sexton.

Лейбълът е дело на ирландката Алекс Томас, една от малкото жени мастър блендъри в индустрията. Шестоъгълният дизайн на бутилката е препратка към камъните от ,,родното място" на The Sexton - област в Ирландия, наречена "Пътят на великаните". Там са преплетени колони от магмения камък базалт, които са се образували при вулканично изригване.

Но дори изборът да е друг - без значение дали шотландско, ирландско, бърбън, японско или тенеси уиски, към питието може да се добави аксесоар - например камъни за уиски, чиято цел е да охлаждат напитката, но без да я разреждат, както прави ледът. Това са допълнителни детайли, които могат да допринесат към преживяването, което всъщност подаряваме с бутилката.

Ако нашият празнуващ любим човек е почитател на джина, но се увлича и по тениса, имаме друго интересно предложение - Sipsmith е брандът, който се превърна в първия официален джин партньор на най-престижния турнир по тенис Уимбълдън.

Историята на компанията включва промянана исторически британски закон. Става въпрос за закона за акцизите, който е в сила от 1823 г. Той не позволява лиценз за производство на под 1800 литра, докато новаторската спиртоварна на Sipsmith е само за 300 литра. Впоследствие създателите на бранда успяват да променят закона с петиция и така през 2009 г. започват да произвеждат занаятчийския си джин.

И тъй като наближават Коледа и Нова година...

Можем да използваме повода и да поднесем за празник сезонно предложение. Аромат на захаросани портокалови кори, карамел, препечени лешници и леко пикантна нотка? Звучи ли ви добре? В това описание се вписва японското уиски Shinobu Pure Malt - гарантирано нестандартен подарък за любители и експериментатори на вкусове.

Вариантите за импровизация с подаръка в бутилка са много. Джин с лавандула и пипер или марка ром, която не е популярна в Европа - защо не?

Ако смятате, че поднесеният алкохол не е достатъчен, съчетайте го с още нещо - белгийски шоколад с ретро опаковка - чудесно допълнение към добър коняк, например. Или ефектна чаша като допълнение към питието.

А ако знаете, че вашият човек обича сам да смесва вкусове - качествен шейкър или комплект за бармани със сигурност ще го зарадва.

Умно пазаруване

Едно от най-предвидливите неща, които мнозина правим в сезона на подаръците, е да се възползваме от предложенията на Черния петък. DRINKLINK.bg е на линия и в този случай. В електронния магазин ще могат да се намерят значителни отстъпки на голяма част от премиум алкохолните предложения.

Освен спиртни напитки и съпровождащите ги аксесоари, в DRINKLINK може да намерите също кафе и чай.

И още нещо - щом сте избрали да подарите на скъп човек преживяване в бутилка, най-добре е да го направите лично, ако това е възможно. Това важи винаги, когато празнуваме заедно. И не забравяйте да консумирате отговорно и с мярка. Наздраве.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024