Шакира "възпя" развода си с Пике в нов хит: "Ти замени Ferrari за Twingo. Ти замени Rolex за Casio" Снимка: © Getty Images

Нито един мъж не бива да ядосва горда и талантлива жена като Шакира - освен ако не иска да стане за смях пред целия свят.

Това е резултатът от разпадащия се брак на 45-годишната колумбийска попзвезда и бившия футболист от "Барселона" Жерар Пике, който стана обект на унищожителни подигравки в най-новата ѝ песен.

Парчето идва с името "BZRP Music Sessions #53" и е продуцирано от аржентинеца Bizarrap. Само за 13 часа песента има над 27 милиона гледания в YouTube, а социалните мрежи се забавляват с ироничните лирики на Шакира.

В него Шакира излива натрупания гняв и разочарование от семейния живот с Пике (чието име дори споменава завоалирано), обвинява го за проблемите си с испанската данъчна служба и се подиграва на любовната му афера с новата му приятелка Клара Киа Марти, която е само на 23 г.

Певицата разсейва и най-малките съмнения за адресата на посланието ѝ: в текста си тя използва израза "perdon que te salpique", като прави умишлена пауза, за да се чуе ясно "Пике", а в припева използва същия похват с "Clara... mente" - с препратка към младата партньорка на бившия си мъж.

"Пожелавам ти късмет с предполагаемата ми заместителка. Дори не знам какво се случва с теб. Толкова си странен, че не мога да те разпозная. Аз съм по-добра от две 22-годишни", пее Шакира и продължава:

"Ти замени Ferrari за Twingo. Ти замени Rolex за Casio", след което препоръчва на "лирическия герой" да излезе от фитнеса и да "поработи малко върху ума си".

В останалата част от песента Шакира критикува Пике за това, че "се представяш за шампион, но когато имах нужда от теб, ти ми показа най-лошата си версия".

Певицата се оплаква, че той я е оставил "със свекърва ми като съседка, с медиите пред вратата и с дълг към хазната" - препратка към реалната съдебна сага заради неплатени данъци, заради която прокуратурата в Барселона ѝ повдигна обвинение през септември.

Шакира е съдена за това, че е трябвало да плаща данъците си в Испания през 2012-2014, когато вече е имала връзка с Пике. До 2015 г. тя официално е регистрирана с постоянно жителство на Бахамските острови и твърди, че въпреки отношенията си с футболния национал е прекарвала по 8 месеца в годината извън Испания.

"Мислиш си, че ме нараняваш, но ме направи по-силна. Жените вече не плачат, жените изпращат фактура", пее Шакира в сесията си с Bizarrap.

35-годишният Пике сложи край на футболната си кариера само преди два месеца - малко преди това стана ясно, че и бракът му се е разпаднал. Като част от националния отбор на Испания той стана световен шампион през 2010 г. и европейски шампион през 2012.

"Разбрах, че не съм виновна за това, че те критикуват. Аз просто правя музика, съжалявам, ако това ти пречи", се казва още в текста.

Шакира повтаря няколко пъти, че никога повече няма да се върне при бившия си, защото "не иска поредното разочарование".

Певицата и Жерар Пике бяха съпрузи от 11 години и имат две деца.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Десетки хиляди британски медсестри и служители в Спешна помощ излизат в стачка

Най-големият синдикален протест в историята на NHS

08:00 - 06.02.2023

Над 200 души са загинали в две мощни земетресения в Турция и Сирия

Стотици сгради са разрушени, спасителите издирват затрупаните хора

06:39 - 06.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023