Шефът на ОДМВР-Пловдив е преместен, след като не подаде оставка заради случая Цалапица

"Аз съм назначен по закон, по който "оставка" не съществува като понятие. Има други форми" - с този коментар директорът на ОДМВР-Пловдив Васил Костадинов отговори през медиите на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който поиска от него да се оттегли заради провал в разследването на убийството в Цалапица.

Според Нова ТВ - Костадинов сам е признал пред близки на загиналия Димитър Малинов, че е имало "пропуски по разследването" в подчинената му дирекция, но въпреки това няма да се оттегли доброволно.

Въпреки отказа му да подаде оставка, Костадинов ще бъде преназначен, а дирекцията ще има нов ръководител. Следващото работно място на отстранения началник ще е в звено за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

В районното управление на МВР в Стамболийски вече е пристигнал екип на инспектората на вътрешното министерство, за да провери какво са правили полицаите в дните между подаването на сигнала за изчезналия млад мъж и откриването на трупа му.

От семейството на Димитър твърдя, че местните служители на полицията дори са отказали да уведомят прокуратурата по случая с изчезването му.

"Трябваше ние да отидем в Окръжна прокуратура - Пловдив да подадем сигнал, че братовчед ми Димитър го няма. Те нищо не направиха", каза млада жена от семейството.

Родителите на Малинов призоваха "цялата измет да се изчисти" от полицейското управление, допуснало заподозрения за убийството да избяга от България, докато те търсят улики за изчезването му.

Те са недоволни и от обвинението, което е повдигнато на двамата близнаци, откарали младия мъж към среща с предполагаемия убиец. Един от тях призна пред съда, че е станал свидетел на смъртта на Димитър. Засега прокуратурата не ги обвинява за съучастие в тежкото престъпление, а само за скриването на трупа на жертвата.

Пет дни след откриването на тялото, заподозреният все още не е арестуван - въпреки че според местната полиция информация, че е избягал в Германия и срещу него е издадена европейска заповед за арест.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023