Шефът на ОДМВР-Пловдив е преместен, след като не подаде оставка заради случая Цалапица

"Аз съм назначен по закон, по който "оставка" не съществува като понятие. Има други форми" - с този коментар директорът на ОДМВР-Пловдив Васил Костадинов отговори през медиите на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който поиска от него да се оттегли заради провал в разследването на убийството в Цалапица.

Според Нова ТВ - Костадинов сам е признал пред близки на загиналия Димитър Малинов, че е имало "пропуски по разследването" в подчинената му дирекция, но въпреки това няма да се оттегли доброволно.

Въпреки отказа му да подаде оставка, Костадинов ще бъде преназначен, а дирекцията ще има нов ръководител. Следващото работно място на отстранения началник ще е в звено за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

В районното управление на МВР в Стамболийски вече е пристигнал екип на инспектората на вътрешното министерство, за да провери какво са правили полицаите в дните между подаването на сигнала за изчезналия млад мъж и откриването на трупа му.

От семейството на Димитър твърдя, че местните служители на полицията дори са отказали да уведомят прокуратурата по случая с изчезването му.

"Трябваше ние да отидем в Окръжна прокуратура - Пловдив да подадем сигнал, че братовчед ми Димитър го няма. Те нищо не направиха", каза млада жена от семейството.

Родителите на Малинов призоваха "цялата измет да се изчисти" от полицейското управление, допуснало заподозрения за убийството да избяга от България, докато те търсят улики за изчезването му.

Те са недоволни и от обвинението, което е повдигнато на двамата близнаци, откарали младия мъж към среща с предполагаемия убиец. Един от тях призна пред съда, че е станал свидетел на смъртта на Димитър. Засега прокуратурата не ги обвинява за съучастие в тежкото престъпление, а само за скриването на трупа на жертвата.

Пет дни след откриването на тялото, заподозреният все още не е арестуван - въпреки че според местната полиция информация, че е избягал в Германия и срещу него е издадена европейска заповед за арест.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: