Филмовата вселена на "Дисни", част от която е и тази на "Marvel", традиционно е едно доста забавно място. През годините компанията ни е показвала най-различни герои, които са ни карали да се превиваме от смях. Това важни в особено голяма степен за филмите, посветени на персонажите на комиксовия гигант "Marvel".

Железният човек, Капитан Америка, Спайдърмен и останалите герои на нюйоркската компания неведнъж са ни карали да плачем както от мъка, така и от радост. Една от отличителните черти на техните филми е свежият и непринуден хумор, демонстриран от героите. Но явно все пак всичко си има граници, както разбира Джеймс Гън.

Режисьорът на превърналия се в огромен хит "Пазители на галактиката" много често комуникира с феновете, разкривайки им любопитни подробности около поредицата. В една от тези дискусии той разкрива, че една от шегите във филма незнайно защо е била счетена за неуместна от директорите на "Дисни" и Гън е бил принуден да я изреже. Първоначално режисьорът не разкрива за коя сцена става дума, но в крайна сметка се поддава на натиска на феновете.

Въпросната сцена е разговор между главния герой Питър Куил и един от неговите спътници - Дракс Унищожителя. В нея Куил му разказва за Земята в стремежа си да го убеди, че там живеят много корави типове като Дракс. Ето го и диалогът в оригиналния му вид, като последната реплика е била изрязана от "Дисни":

Куил: Идвам от планета, пълна с бандити - Били Хлапето, Бони и Клайд, Джон Стамос.
Дракс: Звучи като място, което бих посетил.
Куил: Супер.
Дракс: И ще избия много хора там.

Джон Стамос е американски актьор, вземал участие в няколко продукции на "Дисни", сред които "The Mickey Mouse Club" и "The Wonderful World of Disney: The Little Mermaid Live!". Освен това Стамос е страстен колекционер на всичко, свързано с компанията. Той притежава първият надпис "Welcome To Disneyland", красял портите на прочутия увеселителен парк, както и слоновете, използвани за снимките на игралния филм "Дъмбо".

Вероятно заради пословичната му лоялност "Дисни" са решили да спасят Стамос от гнева на Дракс, който въпреки прозвището си всъщност е доста добър и забавен персонаж. Изрязаната реплика също така кара Гън да се откаже от намерението си да заснеме забавна сцена, в която Дракс застрелва всички детски герои на Питър Куил, а след това взривява Земята

Решението на "Дисни" все пак буди сериозно недоумение, тъй като във филмите на "Marvel" нерядко се е използвал доста по-пиперлив хумор. Достатъчно е само да споменем двете пословично нецензурни части на "Дедпул", като втората дори получи категория R, което означава, че зрители под 17 години могат да гледат филма само с пълнолетен придружител.

Дори и без тази шега обаче "Пазители на галактиката" бе страхотен филм и феновете очакват с нетърпение последната част от трилогията, чиято премиера е насрочена за пролетта на 2021 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"