Шофьорът, убил човек на "Околовръстното": "Вие какви българи сте, че да сте загрижени за чужденци" Снимка: © Facebook/Златко Давчев

Жена и мъж, свидетели на катастрофата от тази нощ на "Околовръстното" в София, при която шофьор на "Порше Панамера" блъсна с много висока скорост лек автомобил и уби един от пътниците в него - французин на 64 г., разказват за крайно неадекватното поведение на водача на спортния автомобил.

"Вие какви българи сте, че да сте загрижени толкова за тези чужденци" е репликата на водача, след като вижда, че двойката се притича на помощ на умиращите в ударената кола хора. В нея пътува френско семейство, само шофьорът на автомобила е българин. При удара, колата му се преобръща, мъжът от Франция загива на място, а съпругата му, също французойка на 62 г., и водачът на автомобила са ранени.

По информация на bTV името на водача, причинил катастрофата е Димитър Любенов (39 г). Според медията той има 28 провинения (23 фиша за превишена скорост и 5 други акта), а скоростта, с която е карал е 200 км.ч..

Инцидентът става около 4 часа сутринта, след като Любенов, идвайки от локалното пред магазин ИКЕА с много висока скорост, навлиза в основния "Околовръстен път" и удря странично движещата се в средната лента кола.

Резултатът от кръвната проба на водача за алкохол и наркотици ще е готова утре. Той е задържан за 72 часа.

Веднага след като става катастрофата, Любенов звъни на някого по телефона, за да каже, че "Панамера-та е на кайма".

"Това, което виждате по-снимки е много бледо копие на тежката гледка, на която станахме свидели", казва двойката, подала сигнал до 112. Според тях, шофьорът е бил във видимо неадекватно и нетрезво състояние, като дори не е направил опит да помогне на пострадалите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022