Снимка: © Getty Images

Шофьорът, предизвикал полицейската гонка в София във вторник, завършила с тежка катастрофа и пострадал, е бил 15-годишен. Това заяви главен инспектор Тони Славеев от СДВР пред Нова ТВ.

На 9 ноември водачът удари над 10 коли на няколко улици в София, като всичко започна от „Владая“ и завърши на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".

Инцидентът стана около 16:30 ч. Водачът е достигнал скорост до 200 км/ч в определени моменти. Един човек е пострадал – той е в „Пирогов“ с мозъчно сътресение.

"Колегите в района на село "Владая" забелязват лек автомобил, който не е спрял на пешеходна пътека и едва не е ударил пешеходец", коментира Славеев от СДВР. Водачът не е спрял на звуков сигнал и полицейска палка, като се опитал да избяга. Така започнала гонката.

„Той преминава на червено през над 10 големи кръстовища, играе си на руска рулетка. Удря 12 автомобила, включително патрулка – на „Опълченска“ и на „Тодор Александров“. Шофьорът е задържан в Трето районно управление. В кръвта му не са открити алкохол или наркотици. Той обаче е неправоспособен, на 15 години", каза инспекторът от СДВР.

Все още момчето не е говорило пред следователите относно мотивите си. От полицията не дават информация за самоличността му и за семейството му.

Един от собствениците на автомобил, ударен от 15-годишния шофьор, показа пред Нова ТВ нанесените щети – изкривена джанта, спукана гума, повредена броня и калник от двете страни.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%