Шон Пен е в Украйна - снима документален филм за руското нападение Снимка: © Instagram.com/zelensky_official

Американският актьор и режисьор Шон Пен се намира в Киев в най-опасния възможен момент. В украинската столица той снима документален филм за нападението на Русия, съобщиха от президентския офис на Володимир Зеленски.

Двукратният носител на "Оскар" беше заснет на правителствена пресконференция в Киев, а във видео, публикувано в официалния акаунт на държавния глава в Instagram, може да се види как се среща със Зеленски.

"Режисьорът пристигна в Киев специално за да заснеме всички събития, които се случват в Украйна, и като режисьор на документални филми да разкаже на света истината за руското нахлуване в нашата страна", пише в публикация на страницата на президентството във Facebook.

"Днес Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна, докато се намират в страната. Нашата държава му е благодарна за тази проява на смелост и честност", се казва в поста. "Пен демонстрира смелост, каквато липсва на много други политици, включително на западни лидери“.

Според NBC News и Variety 61-годишната звезда от филмите "Милк" и "Реката на тайните" прави документален филм за Vice Studios. От компанията са съобщили пред CNN, че се подготвя подобна продукция, но не са потвърдили участието на Шон Пен.

Актьорът посети Украйна и през ноември 2021 г., когато се срещна с военни, официални лица и журналисти, докато напрежението между Киев и Москва вече се покачваше. Тогава Business Insider съобщи, че Пен работи по документалния филм.

Настоящото му посещение в Украйна се случва в момент, когато руските сили навлизат дълбоко в Украйна, като в покрайнините на Киев бушуват сражения, а ракети и снаряди падат върху множество градове в страната.

Пен и преди е привличал вниманието към себе си заради навлизането си в политиката. Заедно с мексиканско-американската актриса Кейт дел Кастийо интервюираха мексиканския наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, докато той все още беше издирван.

През 2018 г. Шон Пен беше в Турция и снимаше все още неиздаден документален филм за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в консулството на кралството в Истанбул.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024