Снимка: © Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази разочарование от тазгодишния носител на Оскар за най-добър филм „Паразит“, защото бил южнокорейски филм.

"Колко бяха лоши наградите на Академията тази година, видяхте ли? А победителят ... филм от Южна Корея", каза Тръмп на предизборното си шоу в Колорадо.

"Какво, по дяволите, беше всичко това? Имаме достатъчно търговски проблеми с Южна Корея. На всичкото отгоре те им дават “най-добрия филм на годината”?" попита той.

“Паразитът” е първият чуждоезичен филм, който печели най-голямата награда за кино на Академията. Освен за най-добър филм, това спечели и отличия за режисура и оригинален сценарий. Тръмп обаче не е впечатлен. Той харесва американските филми, които са правени преди повече от 70 години.

“Не може ли нещо като “Отнесени от вихъра"- не можем ли да си получим "Отнесени от вихъра"обратно, моля? Или "Сънсет булевард ", толкова много страхотни филми има", продължи той.

Тръмп каза още, че не знае дали „Паразит“ е добър филм. "Мислех, че това е най-добрият чуждоезиков филм, най-добрият чужд филм - но не, "Най-добрият". Случвало ли се е подобно нещо някога?" попита той.

Компанията "Неон" - американският дистрибутор на "Паразит", отговори на критиката на Тръмп в Twitter. "Разбираемо, той не може да чете".

На събранието в Колорадо стана ясно и че Тръмп не е фен и на Речта на Брад Пит. 45 секунди за политика докато получаваше Оскар за най-добър поддържащ актьор за ролята си в “Имало едно време ... в Холовуд”.

Брад Пит спомена недопускането на Джон Болтън като свидетел срещу Тръмп в процеса по импийчмънт на президента в Сената. "Мисля, че може би Куентин (Тарантино) ще направи филм за това и в крайна сметка възрастните ще постъпят правилно.”, каза Пит на церемонията.

"Никога не съм му бил голям почитател", каза Тръмп. "Той стана, изказа се като умник, един малък умник."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бургерът на бъдещето е вкусен, различен и екологичен

G burger е български и не се прави на месо

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат