"Шумът на парите" 2023: Представители на МВФ, ЕС и Хърватската национална банка идват в София

Годишният финансов форум "Шумът на парите" ще събере в София представители на Междунардният валутен фонд и европейските институции на 6 юни в Sofia Event Center.

Гостите на събитието ще дискутират най-важните въпроси, свързани с растежа, перспективите за европейската и българската икономика, точните ходове за присъединяването на страната ни към еврозоната и други ключови теми за напредъка на България в глобалния контекст.

В "Шумът на парите" ще вземат участие Джеф Готлиб, старши регионален представител на МВФ за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватската национална банка и още представители на водещи институции, сред които експерти от Европейската инвестиционна банка.

Трансформацията на банковия сектор, стратегиите за устойчиво развитие на бизнеса (ESG), управлението на корпоративните и личните финанси, както и динамиката на капиталовите пазари са другите основни теми на форума.

Към водещите лектори ще се присъедини и главният кореспондент за Европа на глобалната медийна организация POLITICO Матю Карничниг.

Той ще направи дисекция на индустриалната позиция на Европа спрямо водещите световни икономически сили, разглеждайки печелившите ходове на ЕС за увеличаване на конкурентоспособността му и тяхното отражение на по-малки пазари като българския.

Събитието, което се организира от Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier AG, ще се проведе в пет основни панела и с участието на представители на международни и европейски институции.

От страна на бизнеса и финансовите институции у нас във форума ще участват представители на висшия мениджмънт, сред които ръководители в УниКредит Булбанк, Пощенска банка, tbi bank, БАКБ, УНИКА, Филип Морис, Нестле, ЕОС Груп, Amundi Asset Management, Markan.

Сред партньорите на събитието са A1 България, Mastercard, PwC България, Okol Lake Park.

Мебели Виденов ще се погрижат за зоната за нетуъркинг и главната сцена, осигурявайки стилни мебели за комфорта на гостите и лекторите.

Форумът привлича активна аудитория от хора, които улавят пулса на водещите тенденции в бизнеса и финансите и са нащрек за решенията, които се предприемат в отговор на големите икономически предизвикателства в следващите месеци и години.

Повече информация за ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023 и как да се присъедините към форума може да намерите на сайта на събитието.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024