Синът на Ален Делон съди сестра си за "съучастие" в тормоз срещу големия актьор Снимка: © Getty Images, Ален Делон с дъщеря си Анушка на фестивала в Кан през 2019г.

Съдебната сага около 88-годишния Ален Делон навлиза в нова фаза на скандали. Антъни Делон, един от синовете на легендарния френски актьор, е подал жалба срещу своята по-малка сестра Анушка.

Той я обвинява в това, че е прикрила данни за влошаващото се здравословно състояние на баща им след преживяния инсулт през 2019 г. и с това е допуснала той да стане жертва на злоупотреби и насилие.

„Тя не ми остави друг избор. Сестра ми така и не информира брат ми и мен, че между 2019 и 2022 г. баща ми е бил подложен на пет когнитивни теста в клиника в Швейцария, като той не е издържал нито един от тях. Според лекарите това показва влошаване на умстените способности, което поставя баща ми в положение на психологическа слабост и следователно на уязвимост", казва Антъни в интервю за Paris Match.

Вътрешното напрежение между децата на Делон избухва наяве заради друг съдебен казус: жалбата им срещу Хироми Ролин, която е трябвало да се грижи за възрастния актьор като негова асистентка.

Описана като "прислужницата" на Ален Делон от семейството на актьора, Ролин беше обвинена в това, че е проявявала пренебрежително и агресивно отношение и към него, и към наследниците му.

  • Те твърдят, че жената е опитвала да контролира телефонните съобщения и пощата на Делон и умишлено го е изолирала от семейството.
  • Стигнало се е до ситуация, в която актьорът е трябвало да влезе в болница, за което Ролин не е уведомила двамата синове и дъщерята на 88-годишния актьор.
  • По-късно Антъни е подал и втора жалба срещу жената, по-конкретно за "умишлено насилие и затваряне на уязвимо лице, злоупотреба със слабост и морален тормоз", като се позова на "факти, установени в продължение на година и половина".
  • Ролин отрича обвиненията срещу нея и респективно подава жалба срещу семейството на актьора с искане за започване на съдебно разследване. Междувременно беше принудена да напусне имението на Делон.

Жалбата срещу нея е заведена през лятото на 2023 г., колективно от Антъни (роден от брака на Ален и Натали Делон) и Анушка и Ален-Фабиан (родени от връзката му с Розали ван Бреемен).

Сега обаче се стига до конфликт между брат и сестра.

„Анушка скри резултатите по лични причини, които днес не ме интересуват, макар че все още не знам пълния им обхват. Това, което ме интересува обаче, е, че тя знаеше за действията на Ролин, а скри от нас проблема, от който страдаше баща ни. С мълчанието си тя явно го е изложила на опасност. Според мен това я прави косвен съучастник във всички злоупотреби и насилие, на които той стана жертва", допълва още единият от наследниците на Ален Делон.

Новината за делото идва няколко дни след като синовете на Делон публикуваха снимки от семейно тържество заедно с възрастния актьор и внучките му- при видимото отсъствие на Анушка.

Антъни Делон твърди, че баща му не се чувства добре, уморен е и е отлабнал.

"Той усеща и цялото напрежение около себе си и мисля, че го боли. Сестра ми не дойде да празнува Коледа с нас - а това също много го засегна. Има сериозен риск това да е последната му Коледа", казва още Делон-син.

От думите на Антъни става ясно, че той е открил информация за тези практики още през септември миналата година "след недискретност от страна на лекаря, който е смятал, че знаем за тях".

Той твърди, че оттогава медицинското досие на баща му е предадено на следователи в Орлеан, които незабавно започнали разследване за ролята на Хироми Ролин в казуса, пише Le Point.

"Защото, освен семейния аспект, има и правен аспект. Полицията си задава доста въпроси. Мисля, че се опитват да разберат и мотивите на Анушка", допълва Антъни.

Дъщерята на Ален Делон живее в Швейцария - тя е била и лицето за контакт в местната клиника, в която са проведени изследванията.

Хироми Ролин винаги е придружавала Ален Делон по време на тези пътувания.

Пленил зрителите с чара, Ален Делон е определян като един от секс символите на „седмото изкуство“ през миналия век.

Дълги години Делон се изявяваше още като режисьор, сценарист, продуцент, певец и бизнесмен. По време на дългата си кариера в киното той се снима в над 100 филма и продуцира още близо 30, спечели награда „Сезар“, вдигна "Златна палма" за цялостни заслуги и получи номинация за „Златен глобус“.


Ален Делон на 85: Жени, богатство и слава


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024