Синът на Джон Ленън пазеше "Imagine" за края на света, но я изпълни за Украйна Снимка: © Getty Images

"Войната в Украйна е невъобразима трагедия - като човек и артист се почувствах длъжен да отговоря по възможно най-значимия начин, на който съм способен" - така синът на Донж Ленън - Джулиънq представи в Youtube първото свое публично изпълнение на най-емблематичната песен на своя баща - "Imagine".

"Винаги съм казвал, че единственият случай, в който бих склонил да изпея "Imagine" ще е, ако идва краят на света. Защото чрез тази песен ние се пренасяме в пространство, където любовта и сплотеността се превръщат в нашата реалност - дори и само за момент," обяснява Ленън младши.

"Песента представлява светлината в края на тунела, за която всички ние се надяваме."

Подобно на баща си, Джулиън също развива музикална кариера, като до момента има седем албума. Освен това се занимава с фотография и е издал редица детски книги.

През 1968 година Пол Макартни пише за него "Hey Jude", след като Джон се разделя с майка му Синтия, заради Йоко Оно.

В обръщението си под изпълнението на "Imagine" той призовава света да подкрепи Украйна и всички бежанци:

"Като резултат от текущото насилие, милиони невинни семейства са принудени да напуснат комфорта на домовете си, за да търсят подслон другаде," пише Ленън.

"Imagine" е представена в рекордите на Guinnes като втория най-добър сингъл за всички времена след "Bohemian Rhapsody" на Queen. Стотици музиканти са я изпълнявали на сцена, включително Мадона, Стиви Уондър, Лейди Гага и Елтън Джон. През тази година тя прозвуча и по време на откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

„Огромна жилищна криза“: Хиляди хора излязоха на протест в Португалия

Ниските заплати и високите наеми превръщат Лисабон в третия най-малко жизнеспособен град за живеене в света, според проучване на CIA Landlords

13:20 - 02.04.2023

Христо Иванов определи днешния ден като "прекрасен да тласнем страната напред"

Според Иванов коалиция между първите две партии не е много вероятна

11:40 - 02.04.2023

Демерджиев: През последното денонощие няма бомбени заплахи към училищата

Според вътрешния министър няма сериозни нарушения в изборния ден, но опитите да се манипулира вота са повече в сравнение с последните избори

11:04 - 02.04.2023

Сара Поли трябва да върне "Оскар"-а си? Не, 11-годишната ѝ дъщеря се шегува

Истинският подател е 11-годишната ѝ дъщеря

11:03 - 02.04.2023