Синът на Джон Ленън пазеше "Imagine" за края на света, но я изпълни за Украйна Снимка: © Getty Images

"Войната в Украйна е невъобразима трагедия - като човек и артист се почувствах длъжен да отговоря по възможно най-значимия начин, на който съм способен" - така синът на Донж Ленън - Джулиънq представи в Youtube първото свое публично изпълнение на най-емблематичната песен на своя баща - "Imagine".

"Винаги съм казвал, че единственият случай, в който бих склонил да изпея "Imagine" ще е, ако идва краят на света. Защото чрез тази песен ние се пренасяме в пространство, където любовта и сплотеността се превръщат в нашата реалност - дори и само за момент," обяснява Ленън младши.

"Песента представлява светлината в края на тунела, за която всички ние се надяваме."

Подобно на баща си, Джулиън също развива музикална кариера, като до момента има седем албума. Освен това се занимава с фотография и е издал редица детски книги.

През 1968 година Пол Макартни пише за него "Hey Jude", след като Джон се разделя с майка му Синтия, заради Йоко Оно.

В обръщението си под изпълнението на "Imagine" той призовава света да подкрепи Украйна и всички бежанци:

"Като резултат от текущото насилие, милиони невинни семейства са принудени да напуснат комфорта на домовете си, за да търсят подслон другаде," пише Ленън.

"Imagine" е представена в рекордите на Guinnes като втория най-добър сингъл за всички времена след "Bohemian Rhapsody" на Queen. Стотици музиканти са я изпълнявали на сцена, включително Мадона, Стиви Уондър, Лейди Гага и Елтън Джон. През тази година тя прозвуча и по време на откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024