Българска IT компания "SiteGround" ще подкрепи каузата на "Заедно в час" за осигуряване на по-качествено образование в българските училища с дарение на стойност 300 хил. лв. Сумата ще бъде разпределена на годишна база за следващите три години.

Финансовата подкрепа ще бъде инвестирана в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики.

Подкрепата, която SiteGround ще осигури за фондацията, е продължение на дългогодишно партньорство - в рамките на което компанията е помагала както финансово, така и със силния индивидуален ангажимент от страна на управленския екип към образованието.

В лично качество изпълнителният директор на SiteGround - Тенко Николов, също подкрепя активно организацията, като от 2022 г. е член на Управителния съвет на фондация “Заедно в час” и участва в стратегическото ѝ развитие.

"SiteGround от години подкрепя различни инициативи на “Заедно в час”. Решихме да превърнем това в устойчиво сътрудничество. Вярвам в каузата за по-добро образование и смятам, че бизнесът има ключова роля. Той може да помогне с анализ на проблемните области и да предложи иновативни решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри възможности за образование”, посочва Николов.

IT компанията е сред най-големите инвеститори в българското образование. През 2021 година компанията подкрепи фондация “Заедно в час” с 20 хил. лева., а в рамките на пет години ще дари и 12 милиона лева за първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната за период от 5 години.

“Подкрепата на SiteGround е изключително ценна за “Заедно в час”, защото ни позволява да подпомогнем повече български училища с дългосрочен хоризонт. В образованието това е ключово, за да постигнем истинско въздействие във всяко училище и за всеки ученик”, коментира Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час” по повод партньорството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Путин призна независимостта на Запорожка и Херсонска области, ООН осъди референдумите

Очаква се Путин да говори днес, след което да се присъедини към празничен митинг на Червения площад

"Тренд": ГЕРБ е на 9,3% пред ПП, "Възраждане" са трети

Според "Тренд" 13,9% от имащите право на глас ще упражнят това право в полза на "Възраждане"

Топовни салюти за Илхам Алиев в София - прелюдия към старта на гръцкия интерконектор

Румен Радев посреща президента на Азербайджан днес, очакват се разговори за газа

КЗК: "Лукойл България" злоупотребява с монопола си в горивата

Нарушенията са в пазара на горива на едро, твърди антимонополната комисия

Финландия затваря границите си за руски туристи от полунощ

Руските туристи вече не могат да посещават Финландия, която им служеше за "входна врата" към ЕС.

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

Ресорният министър заяви, че няма как да погаз решение на парламента, касаещо военната помощ за Украйна

Никола Минчев: Искам хората да знаят, че промяната ще е трайна - дори в най-трудния район

"Държа на уважението към Народното събрание - като юрист и като гражданин"