SiteGround осигурява 300 хил. лв. в подкрепа на "Заедно в час"

Българска IT компания "SiteGround" ще подкрепи каузата на "Заедно в час" за осигуряване на по-качествено образование в българските училища с дарение на стойност 300 хил. лв. Сумата ще бъде разпределена на годишна база за следващите три години.

Финансовата подкрепа ще бъде инвестирана в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики.

Подкрепата, която SiteGround ще осигури за фондацията, е продължение на дългогодишно партньорство - в рамките на което компанията е помагала както финансово, така и със силния индивидуален ангажимент от страна на управленския екип към образованието.

В лично качество изпълнителният директор на SiteGround - Тенко Николов, също подкрепя активно организацията, като от 2022 г. е член на Управителния съвет на фондация “Заедно в час” и участва в стратегическото ѝ развитие.

"SiteGround от години подкрепя различни инициативи на “Заедно в час”. Решихме да превърнем това в устойчиво сътрудничество. Вярвам в каузата за по-добро образование и смятам, че бизнесът има ключова роля. Той може да помогне с анализ на проблемните области и да предложи иновативни решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри възможности за образование”, посочва Николов.

IT компанията е сред най-големите инвеститори в българското образование. През 2021 година компанията подкрепи фондация “Заедно в час” с 20 хил. лева., а в рамките на пет години ще дари и 12 милиона лева за първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната за период от 5 години.

“Подкрепата на SiteGround е изключително ценна за “Заедно в час”, защото ни позволява да подпомогнем повече български училища с дългосрочен хоризонт. В образованието това е ключово, за да постигнем истинско въздействие във всяко училище и за всеки ученик”, коментира Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час” по повод партньорството.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024