Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се замеси в скандал с Нова ТВ, след като обвини репортер на медията в разпространение на фалшиви новини и обяви, че "ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона".

Причината за недоволството на Йорданов е пряко включване в обедната емисия на Нова ТВ от 13 април, по време на което репортерът Благой Цицелков казва: "От "Има такъв народ" заявиха, че са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки, включително ДПС и ГЕРБ".

В анонса е направена грешка с имената на партията на Слави Трифонов ИТН и "Изправи се! Мутри, вън".

В сутрешния блок на Нова ТВ Николай Хаджигенов от "Изправи се.." кава, че "БСП сами предложиха подкрепа - ще я вземем. Подкрепа от ДПС, ако има такава, ще я вземем. И ако ГЕРБ подкрепят политическото убийство на ГЕРБ, ние ще го вземем". Именно неговият цитат е включен в репортажа, който Цицелков анонсира по време на прякото си включване.

В своето предаване "Студио Хъ" по 7/8 ТВ Тошко Йорданов обвинява репортера на Нова ТВ в изричането на "мазна лъжа в ефир", "без капка срам".

"Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона. Подобни лъжи съм свикнал да чета по жълто-кафявите сайтове, но по национална телевизия с претенция за обективност да се слъже така тъпо в ефир, не съм очаквал. Колеги, направо съм погнусен от това, което направихте", казва той в началото на предаването си.

Коментарът му предизвика и ответна реакция от страна на ръководството на Нова ТВ. Оттам посочват, че грешката на репортера е "неволна" и че "в излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна".

"Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи", се казва в позицията на медията.

"Има такъв народ" все още не е заявил своите намерения за евентуално съставяне на правителство със свой мандат като втора политическа сила, но твърдо отхвърлят възможността за общи действия с ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Задава се интересен парламент. Ще видим колко ще е дълъг, но при всички случаи ще е интересен и няма да е като предишният", казва още Йорданов в предаването "Студио Хъ".

Ако бяхме в Крумова България


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Днес и утре изслушват кандидатите за генерален директор на БНТ

СЕМ събеседва с осемте кандидати днес и утре

Семейната снимка на Г-7: Макрон по риза, Джонсън до Шолц

Форумът започна с шеги по адрес на Путин

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори