Скъп роуминг, Чао, чао Снимка: © Getty Images

В продължение на две години социалните ни мрежи бяха пълни със снимки от домовете ни или от близкия парк и, най-много, от Гърция - през лятото. Екзотиката сякаш беше останала в “старото нормално”.

Това лято вече е различно. Светът поема голяма глътка въздух след пандемията и започват да се конкурират снимки от всякакви далечни и екзотични дестинации. Завръща се желанието ни за пътуване и откриване на нови дестинации. Завръща се авантюризмът и тайната мечта да се откъснем от света.

Добре дошли в лято 2022.

Нека си припомним един аспект на пътуването извън Европейския съюз, а именно роуминга.

Случвало ли ви се е той да е толкова скъп, че да се налага да се редите с часове по опашки за предплатени карти по летищата и пазарите? Помните ли проблемите с активацията на тези карти и други подобни? Това си беше чиста загуба на време и нерви.

A1 оставят тези проблеми в миналото. Операторът предлага нови роуминг условия, които правят използването на мобилни услуги в чужбина значително по-изгодно.

Балканите са по-близо отвсякога

Хиляди българи посещават седмично Сърбия и Македония за уикенда - шопинг, вкусно хапване, разходка, музикален фестивал. Албания пък е топ дестинация за красиви плажове. Иронията преди беше, че са толкова близо, а като влезем в тези страни, роумингът ги караше да изглеждат толкова далече.

Вече ще можете да изпратите на приятел селфи с най-голямата плескавица на секундата. Защото от тази пролет A1 свали цените с до 96% и минута изходящ разговор с 59 стотинки, а мегабайт трафик – 99 стотинки.

Турция по комшийски

Турция е топ лятна дестинация за хора от целия свят, а на нас ни е “под носа”. Това лято благодарение на А1 ще си ползваме по-спокойно телефоните за разговори и интернет от Анталия, Истанбул и други прелестни дестинации.

Минута по телефона с близките в България вече е 59 стотинки при 6,99 лева по старата тарифа. Ако се наложи да използвате мобилни данни, резултатът няма да е погром над вашия портфейл - мегабайтът вече е 99 стотинки, а не близо 25 лева.

BrExit за 9 стотинки

Великобритания вече не е в ЕС, което не означава скъпи разговори и интернет за българските туристи, работещи и учащи на Острова. Наскоро и нас ни изненада приятно SMS-ът от А1, който при кацане съобщи, че говорим само за 9 стотинки на минута разговор и интернетът е стотинка за мегабайт.

Мило, като самата Великобритания.

Чакайте малко - а екзотиката?

Добре, оставихме най-сладкото за накрая. Цените на всички останали страни извън Европейския съюз вече са 2,99 лв. на минута и 9,99 лв. на мегабайт.

Може би от една страна тайно си мечтаехте да използвате скъпия роуминг за оправдание никой да не ви закача в Занзибар, Малдивите и Тайланд, но трябва да отбележим, че намалението е наистина драстично и това е позитивна новина - една грижа по-малко в организацията на пътуването ви.

И така - независимо от дестинацията, която сте избрали, пътуването носи свобода и мечта, а когато факторите, които смаляват границите, като по-евтин роуминг например, стават повече, това носи още повече свобода.

Bon Voyage!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024