Джилиан Андерсън иска жените по света да ѝ доверят сексуалните си тайни Снимка: © Getty Images

Смелият и откровен разговор за женската сексуалност обикновено е труден, но актрисата Джилиан Андерсън е решена да го започне.

Звездата, която влезе в образа на сексуалния терапевт Джийн Милбърн в хитовия сериал на Netflix "Сексуално образование" (Sex Education), отправи необикновен призив към жените по света от 18 до 80-годишна възраст - да споделят с нея сексуалните си фантазии и опит. Всяка от отзовалите се дами ще остане напълно анонимна, гарантира Андерсън.

Планът на актрисата е, когато събере откровените лични истории, да ги издаде в книга - нещо като съвременен вариант на "Моята тайна градина" от 1973 г. на Нанси Фрайдей - една от първите "феминистки" в областта на сексологията, която се превръща в най-продавания хроникьор на еротичните фантазии на жените.

Апела си Джилиан Андерсън отправи с видео в Instagram.

В клипа 54-годишната звезда, която стана известна с ролята на агент Дейна Скъли в "Досиетата Х", е седнала удобно в кожено кресло.

"Като жени знаем, че сексът е нещо повече от секс, но много от нас не говорят за това.", казва носителката на "Златен глобус" и допълва: "Нашите най-дълбоки, най-интимни страхове и фантазии остават заключени вътре в нас. Докато някой не дойде с ключа. Е, тук е вашият ключ."

Андерсън разказва, че личните, анонимни откровения иска да помести в "книга, която изследва как жените мислят за секса, защото сексът е свързан с женствеността и майчинството, изневярата и експлоатацията, съгласието и уважението, справедливостта и егалитаризма, любовта и омразата, удоволствието и болката."

Актрисата иска да узнае дали жените, които биха откликнали на призива ѝ, имат тайна фантазия, която биха споделили само с онези, на които "най-много се доверяват". Поканата важи за всички дами - независимо дали са на 18 или 80, дали „спят с мъже или жени, или небинарни хора, или с всички, или с никого.“

"Искам да знам най-личните ви желания. Нека заедно да започнем този разговор и да създадем нещо откровено", казва Андерсън.

Предлага анонимните писма, адресирани до нея, да започват със "Скъпа Джилиан".

Преди няколко дни звездата написа и статия за британския вестник The Guardian, като част от кампанията ѝ, свързана с необичайния призив. Именно там цитира книгата "Моята тайна градина" на Нанси Фрайдей - като я нарича "революционна, дори провокативна" и "задължително четиво".

"Моята тайна градина" е публикувана през 1973 г., но Андерсън признава, че я е прочела чак през 2018 г. Това е била част от подготовката ѝ за ролята на сексуалния терапевт в "Сексуално образование" - сериалът, в който двама тийнейджъри във Великобритания решават да си направят собствен проект, в който да се образоват по въпросите за секса, тъй като нямат доверие на начина, по който това се случва в училище.

Джилиан признава, че още в началото, когато поредицата започва да се излъчва по Netflix, хора я питат дали се случва жени да ѝ доверяват сексуалните си тайни и проблеми.

"Ами, не го правят", отговаря Андерсън. Всъщност оттук се ражда и идеята за новата книга - нещо като "Моята тайна градина", но за 21-ви век. Актрисата обещава тя да е откровена и дълбока.

Джилиан Андерсън е носителка на награди "Еми", "Сатурн" и "Златен глобус".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024