Режисьорът Уес Андерсън е готов с най-новия си филм "Asteroid City", който ще направи премиерата си на кинофестивала в Кан.

Актьорският състав, естествено, е на най-високо ниво: Скарлет Йохансон, Джейсън Шоурцман, Том Ханкс, Брайън Кранстън, Марго Роби, Тилда Суинтън, Ейдриън Броуди, Джеф Голдблум, Уилем Дефо, Едуард Нортън, Мая Хоук (Stranger Things), София Лилис (Sharp Objects), Рупърт Френд (Homeland) влизат заедно в ретро идилията от 50-те в малко пустинно градче.

Историята събира на едно място куп причудливи и симпатични образи, които идват в Asteroid City за ежегодна детска сбирка на любителите-астрономи. Целият живот тук е обсебен от космоса заради "деня на астероида" - сблъсък на метеорит в земята, датиран с подозрителна точност на 23 септември 3007 г. преди Христа.

Светът около местните и гостите е напоен със странностите от въображението на Андерсън. Някъде в далечината се надигат прашни "гъби" от изпитания на атомни бомби, а над главите на деца и родители присветва летяща чиния с извънземни.

В главната роля е Джейсън Шоурцман - вдовец и баща на четири деца, който закъсва на пътя в астероидното градче. Там той се запознава с интригуващата актриса (героинята на Скарлет Йохансон), която всички разпознават заради ролята ѝ във филм с проблематични качества.

Детският лагер обаче внезапно се превръща в зона на "безсрочна карантина". Никой не може да напусне Asteroid City, докато не бъдат вдигнати мерките за сигурност - пресен спомен в съзнанието на зрителите за пандемията от 2020 г.

Голямата липса този път е отсъствието на Бил Мъри - актьорът, който играе във всички филми на Уес Андерсън освен в дебютния му Bottle Rocket. Мъри трябваше да се откаже от "Asteroid City" заради Covid-19 през лятото на 2022 г.

Малко преди това 71-годишният ветеран беше отстранен от снимките на филма Being Mortal заради оплакване за непристойно поведение.

Всичко друго в Asteroid City е свръхдоза Уес Андерсън - цветовата палитра, режисурата, образите, романтиката и желанието да прескочиш екрана, за да станеш част от приказката.

Филмът ще излезе по кината на 16 юни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024