Логистичният център на Kaufland България получи международен сертификат за качество

Логистичният център на Kaufland България получи сертификат за качество TÜV AUSTRIA, съобщиха от компанията. Складовата база в село Стряма е най-голямата на Балканите. Сертификатът се присъжда на обекти, които отговарят на международните стандарти за проверка на безопасност на храните, качество и контрол на рисковете. Фокус на одита и сертификацията са процесите, свързани с приема на свежи месо и риба.

За издаването на TÜV сертификат се прави обстойна проверка на обектите по над 150 показателя, сред които са одит на вътрешните процедури в компанията, спазване на критерии за хигиена, температура на съхранение на храните, подредба, годност на продуктите, облекло и поведение на служителите. Проверките се правят от независими одитори. Веднъж получил удостоверение, всеки обект подлежи и на продължаващи непланирани одити, за да продължи да носи печата с логото на TÜV.

Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015 и 22000:2018.

Лoгиcтичнaтa бaзa на Kaufland в Стряма се простира на площ от 112 000 кв.м. Общият капацитет на складовия комплекс надвишава 110 000 палетоместа. Над 1 045 000 са палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета на компанията в цялата страна.

Кауфланд България

В центъра в Стряма работят 580 души. Качественият контрол на продуктите, които постъпват в склада и са предназначени за магазинната мрежа на Kaufland, се извършва на място още при приема им. Специалисти по качеството всекидневно одитират постъпващите артикули, за да отговарят те на критериите за цвят, структура, размер и вкус.

„Полученият международен сертификат TÜV AUSTRIA валидира високото качество, което поддържаме при всекидневното изпълнение на вътрешните процеси. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес и ние преминахме успешно всички стъпки от него. Нашата логистична база няма аналог в България – както с мащаба си, така и с характера на процесите, които протичат в нея. Качественият контрол, който се извършва на място, е задължителен за всеки един продукт - ние държим на това", коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

TÜV е съкращение от Technischer Überwachungsverein. Преведено от немски език наименованието означава Асоциация за технически инспекции. Организацията, която предоставя независима експертиза, тества, инспектира и сертифицира технологии, продукти и системи, отпразнува своята 150-а годишнина.

С инвестиция над 35 млн. лева Kaufland откри най-модерния си хипермаркет в София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024