18 години след последния филм от "Матрицата" - Киану Рийвс отново влиза в култовия образ на Нео. А създателите на най-новия "The Matrix Resurrections" превърнаха тийзъра към премиерата му в игра на скрити послания, в която зрителят участва пряко - напълно в традициите на оригиналната сага. 

Първите кадри от филма се появиха на сайт, чийто домейн задава въпроса "Какво е Матрицата?". Всеки от посетителите му може да направи избора, който Морфей предложи на Нео в първата част.

Червеното хапче ще ви отведе към истината, но животът никога вече няма да е същият. Синьото хапче ще ви остави във фалшивата, но позната "реалност". 

Зад всяко от изображенията се крие линк към интерактивен видеоклип. Сайтът разпознава точния час, в който зрителят е започнал да гледа тийзъра, а тази информация се превръща в част от "сценария" му. 

"Това е моментът, в който трябва да ни покажеш какво е истина. Сега смяташ, че е ХХ:ХХ ч., но това е възможно най-далече от истината", казва мистериозният мъж. 

Тийзърът не просто разкрива първите кадри от визията и героите на филма, но и превръща наблюдателя в част от "Матрицата". 

Нещо повече - съдържанието на клиповете не е едно и също при всяко последващо гледане. Този подход кара зрителя да се съмнява в собствената си памет, когато си пусне записа отново.  

Според Entertainment Weekly клиповете имат над 180 000 вариации, като всяка от тях включва мигове от новия филм. 

Част от сцените от новия филм, които се показват за секунди в тийзърите, напомнят силно на емблематични моменти от оригиналните "Матрици". Нео на Киану Рийвс вече е по-зрял, но съвсем не е изгубил някогашните си свръхспособности. 

Новите лица от трейлъра са на Джесика Хенуик и Яхия Абдул-Матийн. Хенуик демонстрира способностите си като отличен познавач на бойните изкуства. Героят на 35-годишният Абдул-Матийн явно тръгва по стъпките на Нео - способността му да манипулира "реалността" се потвърждава, когато той стъкленото огледало се превръща в течна повърхност при допира с пръстите му.   

Тийзърът зад синьото хапче е създаден по сходен начин (интерактивност, смяна на ключови кадри), но гласът зад кадър се опитва да убеди зрителя, че представата му за паралелна реалност е просто трик на въображението му. "Стават проблеми, когато фантазиите започнат да ни застрашават", казва той, "а ние не искаме никой да пострада. Нали?". 

"The Matrix Resurrections" ще върне на екран както Киану Рийвс и Кери-Ан Мос (Тринити), така и героинята на Джейда Пинкет-Смит (Найоби). Във филма участват още Андрю Колдуел, Приянка Чопра, Джонатан Гроф, Кристина Ричи и др. 

Истинският първи трейлър ще излезе на 9 септември, а премиерата на самия филм е насрочена за 22 декември. 


Най-очакваните нови филми на 2021 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Александър Николов: Битовите потребители ще получат 25% компенсация за декември и 1/3 за януари

Азербайджан обещава по-големи количества газ за България през зимата

Конгресмен от САЩ допусна санкции срещу България заради ветото над Скопие

Клаудия Тени е съпредседател на групата за приятелство със Северна Македония и на Македоно-американското общество

Законодателните промени за съдебната реформа ще са готови за обществено обсъждане до седмица

Закрива се спецсъдът и спецпрокуратурата, променя се работата на ВСС и КПКОНПИ се трансформира

Преди 7 г. Австралия не пусна и Флойд Мейуедър

Върховенството на закона в Австралия - или как отказаха виза на боксьора заради сексуално насилие

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония