Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов нападна бившите си съпартийци като екс-министъра на спорта Радостин Василев заради новините, че е възможно те да бъдат включени в листите на "Продължаваме промяната" (ПП) за предстоящите предсрочни избори.

В публикация във Facebook той обвини отцепниците от ИТН, че "най-вероятно са купени с пари и постове", за което според него сега имало потвърждение заради очакванията да се кандидатират за депутати от ПП.

Трифонов нарича Радостин Василев "най-новият политически номад в българската политика", "предател и жалък службогонец", като се подиграва с това, че е лансиран за водач на листа в Габрово.

"Шегаджиите от Габрово вероятно гледат на тази номинация като продължение на прочутия си фестивал", коментира той във FB.

Думите му са по повод информация, която излезе в медиите преди дни, за водачите на листите от "Продължаваме промяната" за вота на 2 октомври при самостоятелно участие на партията. Освен първа позиция за Василев се очаква бившият депутат от ИТН Иво Атанасов да застане начело на листата във Видин.

Причината за отцепването на шестима депутати от групата на ИТН в 47 Народно събрание беше внезапното решение на Слави Трифонов да оттегли подкрепата си за кабинета "Петков" и да участва в свалянето му чрез вота на недоверие.

Никола Минчев ще води в Кърджали и Пловдив, Рашков - в Перник: Кои ще са водачите на листите от ПП Никола Минчев ще води в Кърджали и Пловдив, Рашков - в Перник: Кои ще са водачите на листите от ПП

В публикацията си лидерът на ИТН критикува отново бившия премиер Кирил Петков и бившия финансов министър Асен Василев, които са и съпредседатели на "Продължаваме промяната".

"Така изглежда “почтеността” в българската политика. Кирил Петков и Асен Василев са толкова почтени, че ако бяха нови и самопровъзгласили се за почтени политици в Римската република, щяха да сложат за водач на листите си Брут", пише Трифонов, препращайки към римския сенатор Марк Юний Брут - станал известен като един от убийците на римския император Юлий Цезар.

Трифонов припомня за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, като завършва изказването си с думите: “В битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели".

Това е първата публична позиция на Слави Трифонов след окончателното разпускане на 47 Народно събрание.

До момента той не е коментирал нито платформата и листите на "Има такъв народ", нито по-проблематичния казус, свързан с демонстративния му отказ да изпълни задължението си по закон и да декларира имуществото си като партиен лидер за втора поредна година.

Преди дни Тошко Йорданов обяви, че Трифонов не искал да осветява имуществото си, защото щял да стане обект на "мръсен сеир" - вместо това плащал глоби пред КПКОНПИ.

Слави Трифонов не декларирал имуществото си, за да няма "мръсен сеир" Слави Трифонов не декларирал имуществото си, за да няма "мръсен сеир"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Русия иска да скрие вота на над 190 държави в ООН при осъждането на псевдореферендумите ѝ

Москва настоява за таен вот, за да "прикрие" съюзниците си

Николай Събев отказа да е депутат, но остава "част от отбора на ПП"

"Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й"

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Изненадващ следизборен "листопад" в ГЕРБ Ловеч

"Капитан Андреево" ще стане обект от националната сигурност

Напрежението в БАБХ вкара служебния кабинет в обяснителен режим

WSJ: Украйна вече получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Русия се оказа най-големият "доставчик" на тежко въоръжение

Babylon Berlin 4: Новият сезон на култовия германски сериал тръгва по HBO Max

Часовникът спира в Берлин през 1930 г., точно след Голямата депресия и началото на възхода на Нацистката партия на Адолф Хитлер