Никола Минчев ще води в Кърджали и Пловдив, Рашков - в Перник: Кои ще са водачите на листите от ПП Снимка: © Булевард България

Никола Минчев ще води в Кърджали и Пловдив, Бойко Рашков - в Перник, а Радостин Василев - в Габрово - това са най-големите новини при водачите на листите от "Продължаваме промяната", ако партията се явява самостоялно на предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

"В понеделник или вторник ще финализираме решението дали ще отидем на избори с "Демократична България", или сами", обяви в неделя пред БНР съпредседателят на "Продължаваме проямната" Асен Василев.

Крайният срок за регистрация за участие на изборите е 17 август, сряда. Причината решението да се обмисля до последния момент е, че се чака социологическо проучване, поръчано от партията - "малко по-широко, с периферия и по-задълбочено направено". "След това ще имаме пак разговори - в понеделник или вторник идната седмица - и ще вземем окончателно решение," добави още бившият вицепремиер и министър на финансите.

Междувременно няколко медии публикуваха водачите на листи на "Продължаваме промяната", в случай че формацията се яви сама на изборите.

Трите столични многомандатни избиратели района ще се водят от Асен Василев (23 МИР), Кирил Петков (24 МИР) и Христо Петров - Ицо Хазарта, (25 МИР). Това беше разположението на водачите и на предишния вот на 11 ноември 2021 г.

Новите водачи са Бойко Рашков, който ще е начело в Перник. Преди водач там беше бившият председател на парламента Никола Минчев. Иво Атанасов - бивш депутат от "Има такъв народ", ще е начело на листата във Видин, а Радостин Василев - бившият спортен министър, който поведе опозицията при разцепването на ИТН, ще е водач на листата в Габрово.

Най-изненадващо, бившият председател на парламента Никола Минчев се явява водач в Кърджали, където на миналите избори единственият депутат не от ДПС беше на "Възраждане". Той води и листата в Пловдив град обаче.

В Плевен от ПП са избрали отново лицето на листата за депутати да е Иван Христанов - зам.-министърът на земеделието, който поведе битката за ГКПП "Капитан Андреево" и връщането на финосанитарния контрол на външната за ЕС граница на държавата. Преди това в продължение на години дейността бе извършвана от компания, избрана по времето на ГЕРБ.

Нов епизод от сагата "Капитан Андреево": Заповед на БАБХ спира дейността на “Евролаб 2011” на границата Нов епизод от сагата "Капитан Андреево": Заповед на БАБХ спира дейността на “Евролаб 2011” на границата

С водаческите места се разделят няколко жени - това са Антония Димитрова, която беше начело в Шумен на предишния вот. Сега списъкът с кандидат-депутати в областта ще бъде воден от бившия министър на образованието Николай Денков.

Александра Милчева, която в края на мандата на 47-ия парламента направи силно емоционално изказване за мутренските времена, няма да води в Търговище, а на нейно място ще е бившият министър на иновациите Даниел Лорер. Милчева говори от трибуната на НС в напреднала бременност.

Яна Балникова също отстъпва водаческо място в Габрово - в случая на Радостин Василев.

Петър Миланов, който беше водач във Видин, дава мястото си на Иво Атанасов.

ДПС печели мандат от Перник с 650 гласа, "Възраждане" вкарва депутат от Кърджали ДПС печели мандат от Перник с 650 гласа, "Възраждане" вкарва депутат от Кърджали


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024