На затворено за медийте заседание в хотел Рейнбоу Плаза в София, Слави Трифонов и екипът му учредиха партията си. Въпреки споровете около името, партията се казва "Няма такава държава".

До учредителното събрание се допускаха само предварително определени делегати, достъпът на медии и граждани беше ограничен. Това, което се знае е, че Слави Трифонов е избран за лидер на партията, а учредители са и сценаристите на шоуто Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. 

Партия с името „Няма такава държава“ беше заявена от популярния телевизионен водещ през лятото, при обявяването на края на неговото ток-шоу в bTV.

Политическата платформа на новата партия следва въпросите, поставени на референдума, организиран от Слави Трифонов през 2016г., както и позиции, застъпвани от него и екипът му през годините.

Трифонов се ангажира да постигне засилено участие на гражданите в управлението, мажоритарен избор на народните представители, и намаляването на техния брои от 240 на 120. Друга теза, която бившият телевизионен водещ лансира, е пряк избор на главния прокурор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети