Решението на Любен Дилов-син (ГЕРБ) да напусне Комисията по култура и медии заради избора на Тошко Йорданов за неин председател (ИТН) провокира реакция от страна на Слави Трифонов във Facebook. 

Председателят на "Има такъв народ" припомни за миналото на Дилов като част от екипа на предаването "Ку-ку" и изрази учудване от публичния му конфликт с Йорданов, с когото са бивши колеги. 

"Преди много години имаше едно телевизионно предаване, което се казваше „Ку-ку“. То беше най-цветното, различно и бих казал - велико телевизионно предаване в постсоциалистическа България в единствената тогава национална телевизия. Аз имах честта и привилегията да бъда част от това предаване. Както и Тошко Йорданов и Любен Дилов-син. Тогава, преди толкова много години, все съм се питал какво ли ще стане с нас после. И ето, че после отдавна дойде - аз и Тошко Йорданов сме част от „Има такъв народ“, а Любен Дилов-син е част от ГЕРБ.

Между другото, преди това Любен Дилов-син беше част от СДС, а преди това беше от квотата на комсомола в „Ку-ку“, пише Трифонов.

Той нарича Дилов "най-цветният, най-широкоскроеният, най-начетеният, най-специалният човек, когото познавах", който станал част от партията на "най-цветния и начетен човек Бойко Борисов". 

Дилов предпочита Слави Бинев вместо Тошко Йорданов начело на Културната комисия

"Все си мисля, че духът на „Ку-ку“ и „Каналето“ се намира в „Има такъв народ“ и няма място в такова формирование като ГЕРБ. Но явно Любен Дилов-син не мисли така", пише Слави Трифонов, като се обръща към опозиционния депутат с думите "бивш ми приятелю и колега, Любене". 

Причината за реакцията на Слави Трифонов е обявлението на Любен Дилов, че не иска да членува в новата комисия по "протоколни" причини, защото ще се налага да се обръща към Тошко Йорданов с думите "уважаеми г-н председател". 

Любен Дилов беше сценарист на "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави", преди да се раздели с екипа и да започне да се занимава с политика - отначало през движението "Гергьовден", което през 2005 г. стана част от парламентарна коалиция със СДС. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия