Слави Трифонов се сблъска с Любен Дилов-син заради "духа на Ку-ку"

Решението на Любен Дилов-син (ГЕРБ) да напусне Комисията по култура и медии заради избора на Тошко Йорданов за неин председател (ИТН) провокира реакция от страна на Слави Трифонов във Facebook.

Председателят на "Има такъв народ" припомни за миналото на Дилов като част от екипа на предаването "Ку-ку" и изрази учудване от публичния му конфликт с Йорданов, с когото са бивши колеги.

"Преди много години имаше едно телевизионно предаване, което се казваше „Ку-ку“. То беше най-цветното, различно и бих казал - велико телевизионно предаване в постсоциалистическа България в единствената тогава национална телевизия. Аз имах честта и привилегията да бъда част от това предаване. Както и Тошко Йорданов и Любен Дилов-син. Тогава, преди толкова много години, все съм се питал какво ли ще стане с нас после. И ето, че после отдавна дойде - аз и Тошко Йорданов сме част от „Има такъв народ“, а Любен Дилов-син е част от ГЕРБ.

Между другото, преди това Любен Дилов-син беше част от СДС, а преди това беше от квотата на комсомола в „Ку-ку“, пише Трифонов.

Той нарича Дилов "най-цветният, най-широкоскроеният, най-начетеният, най-специалният човек, когото познавах", който станал част от партията на "най-цветния и начетен човек Бойко Борисов".

Дилов предпочита Слави Бинев вместо Тошко Йорданов начело на Културната комисия

"Все си мисля, че духът на „Ку-ку“ и „Каналето“ се намира в „Има такъв народ“ и няма място в такова формирование като ГЕРБ. Но явно Любен Дилов-син не мисли така", пише Слави Трифонов, като се обръща към опозиционния депутат с думите "бивш ми приятелю и колега, Любене".

Причината за реакцията на Слави Трифонов е обявлението на Любен Дилов, че не иска да членува в новата комисия по "протоколни" причини, защото ще се налага да се обръща към Тошко Йорданов с думите "уважаеми г-н председател".

Любен Дилов беше сценарист на "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави", преди да се раздели с екипа и да започне да се занимава с политика - отначало през движението "Гергьовден", което през 2005 г. стана част от парламентарна коалиция със СДС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за опасно време е в сила за 18 области в страната

Предупреждението от първа степен е за валежи и гръмотевични бури.

07:45 - 24.07.2024
Политика

Изтрива ли някой националната памет 

Защо възпитанието в патриотизъм като антагонизъм е залог за бъдещи конфликти

07:40 - 24.07.2024
Важно днес

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси.

07:25 - 24.07.2024