Слави Трифонов се учуди на "морала" зад кандидатурата на Антон Хекимян Снимка: © Булевард България

Слави Трифонов нападна остро Антон Хекимян, с когото бяха колеги в bTV, за решението му да се кандидатира за кмет на София от ГЕРБ.

"Всеки български гражданин, който отговаря на условията на закона, може да бъде кандидат за кмет. В този ред на мисли, Антон Хекимян явно отговаря на условията на закона. Но дали отговаря на условията на морала?", пита Трифонов, който също даде старт на политическата си кариера след дълги години всекидневен ефир в bTV.

Той не спира дотук в критиката си срещу Хекимян, като поставя под съмнение твърдението на доскорошния шеф на новините в bTV, че е решил да се кандидатира за кмет само преди седмица.

"По-вероятното е той да симпатизира на ГЕРБ отдавна и като шеф на новините на БТВ в последните години той е проправял пътя на ГЕРБ в медийното пространство. Разбира се, не знам дали е така, но така е най-логично. Не е незаконно, но е доказателство за целия този политически водевил в публичното пространство на България. Нали Бойко Борисов наричаше журналистите мисирки. Явно има и един мисир", пише в позицията на председателя на "Има такъв народ".

През 2016 г. докато още водеше "Шоуто на Слави", Трифонов и сценаристите му започнаха своя кампания за национален референдум - като гостуваше и в предаването на Антон Хекимян, за да критикува решението на Конституционния съд за отпадане на три от шестте предложени въпроса.

Година по-късно той обвини bTV в цензура, а медията му отговори с контраобвинение, че използва ефира ѝ за лични политически цели. "Шоуто на Слави" приключи през лятото на 2019, а малко след това Трифонов официално регистрира и политическа партия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024