След 6-годишна пауза Бритни Спиърс отново е на музикалната сцена в дует с Елтън Джон Снимка: © Getty Images

Бритни Спиърс официално се завърна на музикалната сцена с нова песен в дует със сър Елтън Джон. Това е първата изява на звездата, след като миналата години спечели делото по прекратяването на режима на попечителство, който даваше правото на нейния баща да контролира имуществото и личния ѝ живот в продължение на 13 години.

Песента "Hold Me Closer" се появи в стрийминг платформите в петък, отбелязвайки завръщането на Спиърс към музиката след шестгодишно прекъсване.

"Адски готино е, че пея с един от най-класните мъже на нашето време. Донякъде съм претоварена... това е голяма работа за мен", каза тя преди излизането на парчето.

Песента включва три от хитовете на Елтън Джон - "Tiny Dancer", "The One" и "Don't Go Breaking My Heart", миксирани върху свеж летен клубен ритъм. Спиърс и сър Елтън пеят в унисон през цялото време на песента, като гласовете им са пропити с ехо, поради което е трудно да се прецени доколко се е променил гласът на Спиърс, откакто я чухме за последен път, пише BBC.

В интервю за The Guardian сър Елтън споделя, че съпругът му Дейвид Фърниш е предложил Спиърс да участва в песента.

Бритни Спиърс се завърна на музикалната сцена след 6-годишна пауза - този път в дует със сър Елтън Джон.

"Абсолютно съм развълнуван, че имах шанса да работя с Бритни Спиърс. Тя наистина е икона, една от най-големите поп звезди за всички времена и звучи невероятно в този запис. Обичам я много и съм възхитен от това, което създадохме заедно", казва певецът.

През ноември миналата година Спиърс беше освободена от попечителството си, което контролираше почти всеки аспект от живота ѝ в продължение на 13 години. Това означаваше, че звездата отново може да поеме контрола върху финансите, кариерата и личния си живот и вече няма да се налага да плаща на екип от специалисти и адвокати, които да наблюдават делата ѝ.

Въпреки че феновете от дълго време настояват тя да се върне към музиката, Спиърс каза миналата година, че е решила да "остане настрана" от музикалната индустрия.

"Хората нямат представа за ужасните неща, които бяха извършени лично с мен. И след това, което преживях, се страхувам от хората и бизнеса!", написа тя тогава в профила си в Инстаграм.

Сър Елтън често е подкрепял музиканти, които се борят в личния и професионалния си живот, от Роби Уилямс до Еминем, и казва, че подходът му към Спиърс е бил мотивиран от същите инстинкти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024