След трагедията с Ферарио Спасов: МВР издирва шофьори, които сами се хвалят с нарушенията си

Убийството на футболния треньор Ферарио Спасов при катастрофата край Лясковец принуди МВР, прокуратурата и НАП да "прогледнат" за системните нарушители на пътя и тези, които се хвалят с превишената си скорост в социалните мрежи.

Точно това се оказа профилът на 24-годишния мъж, който се вряза със спортен автомобил в колата на Спасов и отне живота му.

Начо Пантелеев е публикувал свои записи в TikTok, в които се вижда, че вдига 268 км/ч на път край Велико Търново.

Сега МВР и прокуратурата възнамеряват да издиват "незабавно" водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани. Това е решено на среща на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Живко Коцев и директора на НАП Румен Спецов.

МВР ще изготви и база данни с шофьори, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват системата на "Пътна полиция" и камерите за видеонаблюдение на общините и АПИ.

Ролята на НАП в новите мерки за пътна безопасност ще се състои в "проактивен подход, включително извършване на ревизии на собственици на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност".

Съмнения за това, че Пантелеев няма легални доходи, с които да си позволява скъпи автомобили, бяха разпространени непосредствено след катастрофата със Спасов. Оказа се, че в Лясковец не е тайна това, че мъжът не работи, но демонстрира необяснимо богатство. Защо МВР, НАП и прокуратурата "проспаха" този случай, докато не се стигна до фатален край, не е ясно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Още атаки над политици в Германия: ще има ли по-строги наказания за нападателите?

Последният случай е с Франциска Гифи от СДП, тя не е пострадала сериозно

12:13 - 08.05.2024
Живот

"Евровизия" започна с пропалестински протест въпреки забраната

Шведът Ерик Сааде се появи с палестински символ на първия полуфинал на конкурса

10:45 - 08.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин спря дори "Евровизия". Как Пекин и Белград поддържат "желязна дружба"

Визитата на китайския президент прекъсва дори програмата на обществената телевизия

10:14 - 08.05.2024