Случаен откъс от TikTok запис разкри, че и Йордан Цонев е бил на новогодишния концерт на Виенската филхармония Снимка: © Screenshot/Youtube

Запис от Новогодишния концерт на Виенската филхармония в Златната зала на "Музикферайн" показа сред гостите в залата и депутата от ДПС и зам.-председател на Народното събрание Йордан Цонев.

Концертът е най-престижното музикално събитие за Нова година, за което билетите се купуват чрез томбола. Броят им е ограничен до два. Цените варират между 35 и 1200 евро.

@rtve #concierto #añonuevo #filarmonicadeviena #marcharadetzky #musicaentiktok #musica ♬ sonido original - RTVE

Тази година официален гост на концерта беше и президентът Румен Радев. От разпространената от президентството информация става ясно, че Радев е "единственият държавен лидер, поканен на тазгодишното издание на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на "Музикферайн".

Радев беше в залата заедно с австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Пак от кадрите в социалните мрежи се вижда, че с президента на България е и дъщеря му, която в последните дни стана много популярна покрай предстоящ филм на Максим Генчев с нейно участие. До нея е служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

румен радев на новогодишния концерт на виенската филхармония, 2023 с дъщеря си радина радева

Докато визитата на Радев може да се приеме за форма на лобизъм в полза на приемането на България в Шенген през следващата година, то тази на Йордан Цонев изглежда по-скоро за лично удоволствие. Цонев е ценител на класическата музика.

В края на миналата година Австрия и Нидерландия бяха двете държави, които наложиха вето срещу приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Новогодишният концерт на Виенската филхармония тази година беше под палката на маестро Франц Велзер-Мьост. След 2011 г. и 2013 г. концертът на 1 януари 2023 е третият път, когато Франц Велзер-Мьост дирижира престижното културно събитие.

Новогодишният концерт за 2023 г. е излъчен в над 90 държави и гледан от милиони телевизионни зрители по целия свят.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024