Служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков е направил кадрови промени в управлението на всички държавни предприятия, които управляват горските и ловните стопанства. 

Сред отстранените са и всички ръководители от Североизточно държавно предприятие - Шумен, които бяха преназначени в последните дни на кабинета на Бойко Борисов. Досегашният председател на управителния съвет Бейзат Яхя е баща на депутата от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Илтер Бейзатов и е бивш местен функционер на ДПС в Шумен. 

На негово място е назначен Ради Иванов до провеждането на конкурс за поста. 

В „Югозападно държавно предприятие”- Благоевград са освободени членовете на Управителния съвет Мария Маринова и инж. Ваня Каменова.

В „Югоизточно държавно предприятие”- Сливен за директор до провеждане на конкурс е назначен Димчо Радев, а Георги Йорданов е освободен като член на Управителния съвет. 

Целият състав на органите на управление е сменен в „Южноцентрално държавно предприятие” - Смолян и в „Северозападно държавно предприятие” - Враца. Здравко Бакалов е назначен за директор на предприятието в Смолян, а досегашният заместник-директор на „Северозападното държавно предприятие” Атанас Златков е упълномощен да изпълнява длъжността директор.

В „Северноцентрално държавно предприятие” - Габрово са освободени членовете на органа на управление доц. д-р инж. Георги Костов и Иван Степанов.

Досегашният ръководител на Южноцентралното държавно предприятие Ботьо Арабаджиев твърди, че е научил за уволнението си по телефона и ще "търси правата си по съдебен ред". 

"Преди месец и половина съм се явявал на конкурс, на изпити, и съм подписал нов договор, и не мога да си обясня как за месец и половина станах неспособен, след като за 10 години предприятието е номер е по приходи и резултати. И освен това сме дали 21 млн. лв. на други предприятия в страната в заем, за да могат да съществуват. Налични парични средства имаме 75 млн. лв., всички останали предприятия нямат една десета от тези средства", казва той, цитиран от "24 часа". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев и Йотова полагат клетва и започват втория си мандат

Президентът ще се обърне към нацията от трибуната на Народното събрание

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft