Служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков е направил кадрови промени в управлението на всички държавни предприятия, които управляват горските и ловните стопанства.

Сред отстранените са и всички ръководители от Североизточно държавно предприятие - Шумен, които бяха преназначени в последните дни на кабинета на Бойко Борисов. Досегашният председател на управителния съвет Бейзат Яхя е баща на депутата от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Илтер Бейзатов и е бивш местен функционер на ДПС в Шумен.

На негово място е назначен Ради Иванов до провеждането на конкурс за поста.

В „Югозападно държавно предприятие”- Благоевград са освободени членовете на Управителния съвет Мария Маринова и инж. Ваня Каменова.

В „Югоизточно държавно предприятие”- Сливен за директор до провеждане на конкурс е назначен Димчо Радев, а Георги Йорданов е освободен като член на Управителния съвет.

Целият състав на органите на управление е сменен в „Южноцентрално държавно предприятие” - Смолян и в „Северозападно държавно предприятие” - Враца. Здравко Бакалов е назначен за директор на предприятието в Смолян, а досегашният заместник-директор на „Северозападното държавно предприятие” Атанас Златков е упълномощен да изпълнява длъжността директор.

В „Северноцентрално държавно предприятие” - Габрово са освободени членовете на органа на управление доц. д-р инж. Георги Костов и Иван Степанов.

Досегашният ръководител на Южноцентралното държавно предприятие Ботьо Арабаджиев твърди, че е научил за уволнението си по телефона и ще "търси правата си по съдебен ред".

"Преди месец и половина съм се явявал на конкурс, на изпити, и съм подписал нов договор, и не мога да си обясня как за месец и половина станах неспособен, след като за 10 години предприятието е номер е по приходи и резултати. И освен това сме дали 21 млн. лв. на други предприятия в страната в заем, за да могат да съществуват. Налични парични средства имаме 75 млн. лв., всички останали предприятия нямат една десета от тези средства", казва той, цитиран от "24 часа".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%