Служителят от НСО, обвинен в поръчково убийство, остава за постоянно в ареста Снимка: © НСО

Подполковникът от НСО, обвинен в съучастие в поръчково убийство, остава за постоянно в ареста. Днес военно-апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена на Борис Иванов по искане на обвинението от първа инстанция.

Иванов, който е с чин подполковник от службата за охрана и в момента се намира в следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, не се яви в съдебната зала на днешното заседание и бе представляван от двама свои адвокати, съобщи БГНЕС. Според тях той е „механично пришит“ към останалите обвиняеми по делото.

Обвиняемият е разкрит по време на разследването за убийството на Станка Марангозова, която беше разстреляна в автомобила си в края на 2019 г. В ареста остава и предполагаемият физически извършител на убийството - криминално проявен мъж на име Петър К. Третият арестуван при акцията срещу престъпната група бе пуснат под "домашен арест".

По време на днешното заседание защитата поддържаше тезата, че служителят от НСО е имал контакти с останалите от групата, но те са били чисто приятелски - в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е обвинен.

Според адвокатите на Иванов неговото обвинение се крепи единствено на свидетелските показания на един от другите обвиняеми, с които той се опитвал единствено да „отърве кожата“, защото е имал предишни присъди за разпространение на наркотици.

Според обвинението групата на подполковник Иванов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година.

Фактическият поръчител на убийството на Марангозова е напуснал страната За него е издадена европейска заповед за арест. На днешното заседание се потвърди, че като подбудител прокуратурата е посочила Иво Масларов. Той официално е обявен за издирване с червения бюлетин на Интерпол.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Украйна свали за пръв руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев отиде при Радев, не е предлагал нови имена на министри (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024