Собственикът на Nova придобива и вестниците на Делян Пеевски Снимка: © Unsplash

United Group, които финализираха сделката за придобиването на "Нова броудкастинг" преди дни, са сключили споразумение за купуването на "Вестник Телеграф" ЕООД. Дружеството притежава шест печатни медии - едноименния в. "Телеграф", ежедневника "Монитор", спортния "Мач Телеграф", седмичника "Политика", англоезичния "Europost" и регионалния вестник от Велико Търново "Борба".

Досегашният собственик на медийната група е "Интръст" ЕАД, който е еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.

На 14 януари беше обявено, че КЗК разрешава придобиването на "Вестник Телеграф" от дъщерна компания на United Group. Той става част от медийния бизнес на доставчика на телекомуникационни и медийни услуги, в който вече влиза "Нова броудкастинг груп". United Group е и собственик на Vivacom.

„С „Телеграф“ като част от дейността ни, „United Group“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, се казва с изявление на Виктория Боклаг, изпълнителен директор на United.


Нова ТВ смени директора на новините Миляна Велева

Управителят на NOVA Ива Стоянова се оттегля заедно с братя Домусчиеви

"Български пощи" ще разпространява пресата за сметка на бюджета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024