Софи Търнър и Джо Джонас се разбраха как ще гледат децата. Временно Снимка: © Getty

Актрисата Софи Търнър ("Игра на Тронове", "X-мен") и музикантът Джо Джонас от Jonas Brothers постигнаха временно споразумение за попечителство над децата, съобщава сп. People. Двамата са в процес на развод след 4-годишен брак и имат спор за отглеждането на двете им дъщери.

Според споразумението децата ще могат да прекарват еднакво време с всеки от родителите си до началото на 2024 г. Търнър и Джонас имат време до 23 декември 2023 г., за да се разберат трайно за попечителството.

Софи Търнър живее в Оксфорд, Англия, докато Джо Джонас пребивава в Ню Йорк и Маями, САЩ. До края на годината 3-годишната Уила и 15-месечната Делфин ще могат да пътуват през различни периоди, за да прекарват равномерно времето с майка си и баща си.

Софи Търнър и Джо Джонас постигнаха временно споразумение за попечителство над децата

27-годишната Търнър и 34-годишният Джонас се разделят след четири години брак. Когато музикантът първоначално подаде молба за развод във Флорида, документите сочеха, че той ще поиска съвместно попечителство.

В средата на септември обаче Търнър заведе дело в Манхатън с молба децата да ѝ бъдат върнати незабавно, като посочи, че Джонас е отказал да предаде паспортите им, за да не се връщат те в Англия с Търнър.

Тогава Джонас нарече твърдението на Търнър „подвеждащо“ и заяви, че тя е поискала от него „да предаде паспортите на децата, за да може тя да ги изведе от страната незабавно“. Той потвърди, че търси ,,споделено родителство, така че децата да бъдат отгледани както от майка си, така и от баща си… в САЩ и Обединеното кралство.“

Последва съдебна заповед, според която дъщерите остават в Ню Йорк.

Новите документи по случая са от 10 октомври. Според тях актрисата и музикантът са преговаряли между 4-7 октомври и новият временен план за попечителство е резултатът.

Търнър има право да бъде с децата от 9 октомври до 21 октомври, след което на Уила и Делфин им е разрешено да пътуват между Съединените щати и Англия. Джонас има същите указания за пътуване и за време, като първият му период с момичетата е от 21 октомври до 2 ноември. След това Търнър ги взима от 2 до 22 ноември, следва Джонас - от 22 ноември до 16 декември. Майката ще е с дъщерите по време на коледните и новогодишни празници - от 16 декември до 7 януари.

Развеждащата се двойка следва да изпълни допълнителни посреднически преговори и да изпрати писмо с актуализация на състоянието и допълнителните си планове за попечителство до 23 декември - преди временният план да е изтекъл.

В момента Джо Джонас продължава световното си турне с групата Jonas Brothers, докато Търнър е забелязвана в Ню Йорк напоследък (от време на време заедно с Тейлър Суифт). Според Vanity Fair Суифт, която е бивше гадже на Джонас, е предоставила апартамента си в Ню Йорк на Търнър и дъщерите ѝ.

Джо Джонас и актрисата Софи Търнър Майката ли е винаги виновна? Спекулации за развода на Джо Джонас и Софи Търнър породиха възмущение

Софи Търнър завежда дело срещу бившия си съпруг Джо Джонас


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024