След като стана ясно, че една и съща медицинска сестра е ваксинирала Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов в „Софиямед“, от частната болница изпратиха позиция до медиите, в която заявяват, че редица политици се възползват от здравните им услуги заради „високо ниво на доверие“ и че "това е техен личен избор".

„УМБАЛ „Софиямед“ е водещо лечебно заведение в България, което е предпочитано от българските граждани, част от които са и политиците. Причината Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и много други водещи политици от различни политически партии да използват здравните услуги на „Софиямед“, е техният личен избор. В медицински комплекс „Софиямед“ са се лекували и собственици и управители на много други лечебни заведения. За нас е чест, че всички тези български граждани са избрали УМБАЛ „Софиямед“. Това показва, че те имат високо доверие в здравните услуги, които предлага нашата болница, защото в нея работят едни от най-добрите лекари в България от различни специалности“, гласи позицията на лечебното заведение.

Пеевски получи трета бустерна доза в болницата на 22 октомври, когато се ваксинира и Йордан Цонев от ДПС. Предизборните снимки от имунизацията им създадоха забавен ефект в социалните мрежи, след като се видя, че сестрата, която им поставя дозите, е същата, която е имунизирала и Бойко Борисов.

Това е Магдалена Серафимова, която е главната медицинска сестра на „Софиямед“ и е част от ваксинационния екип на болницата. „Tя е извършила хиляди ваксинации от началото на пандемията на много пациенти. Болницата няма различни стандарти при предлагането на здравната услуга“, уточняват от лечебното заведение в съобщението си.

„УМБАЛ „Софиямед“ няма право да предоставя публично информация за пациентите си и тяхното здравословно състояние. Всеки пациент сам взима решение дали да оповести това, че е използвал услугите на лечебното заведение“, гласи още позицията им.

От болницата пишат, че ваксинирането на известни личности в България и обявяването им в медиите и интернет, е с цел даване на личен пример и стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19 в България, която е на едно от последните места в Европа по процент на поставени ваксини срещу Covid. "Всички ваксинации на територията на университетски медицински компекс „Софиямед“ се извършват по правилата на добрата медицинска практика и са под стриктен контрол, и е невъзможно да се извършат нереални ваксинации“, съобщават от болницата.

Екипите на УМБАЛ „Софиямед“ и ваксинационните кабинети в ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин призовават всички български граждани да се ваксинират, „за да преборим Covid-пандемията в България и по света“.

От създаването ѝ през 2012 г. управители на болница „Софиямед“ са били д-р Михаил Зортев, д-р Бойко Пенков и д-р Евгени Желев. В момента управител е д-р Йордан Пелев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Петте книги на 2021 г., които Бил Гейтс препоръчва за четене

От историята на CRISPR до новия роман от автора на "Марсианецът"

Тежка катастрофа край Враца с две жертви и дете в тежко състояние

Семейство загина след сблъсък с тир, влязъл в насрещното

Преговорите за новата власт: Какво предлагат партиите в сектори "Национална сигурност" и "Спорт"

Четирите преговарящи партии продължават с дискусиите в отделните панели

House of Gucci: Този път не се роди звезда

Филмът с Лейди Гага разочарова, а обещаваше да е заглавието на годината

България отива на Евровизия 2022 с вокалиста на "Rainbow" Рони Ромеро

Групата Intelligent Music Project ще ни представлява в Торино с рок парче, песента им съвсем скоро ще бъде представена пред публиката

НСлС: Открито е тялото на 45-а жертва от катастрофата на АМ "Струма"

Отхвърлена е версията за още един спасен човек

Нов мутирал вариант на SARS-CoV-2 притесни света: Какво знаем за B.1.1.529

СЗО свика спешно заседание, Европа вече се затваря за южноафриканските страни