Kоледната елха на София е висока 13 метра и е украсена с над 10 хиляди лампички и други декоративни елементи, както и с 80-сантиметрова звезда.

Тя беше открита на 1 декември от „златните момичета“ от ансамбъла, спечелил най-ценните отличия в художествената гимнастика на Олимпиадата в Токио. Тяхното присъствие сякаш заслепи дори запаленото коледно дърво. На светло обаче празничното дърво се превърна в тиквата на пепеляшка. За елхата е избрано и странно място - т.нар. кучешката градинка зад НДК.

И тази година голяма част от украсата на града е дадена на частни компании, които редуват гирляндите и светещите лампи с корпоративните си лога.

Традиционно стълбовете по "Цариградско шосе" са украсени с лого - този път е на голяма търговска верига.

Фотографът Боряна Пандова предлага конкурс за концепция за украсата на града, като по този начин, според нея, фирмите ще имат възможност да подкрепят избрания изпълнител, след което да комуникират в каналите си "снимки, видеа и да организират на забавни кампании, които демонстрират това, че са подкрепили нещо, надяваме се, красиво“.

Очевидно няма да е тази Коледа, можем да се надяваме само да е за следващата. Положението не е ново, след като в продължение на години по столичните булеварди дори и през лятото можеше да се открие коледната украса на "Терафлу".


Красивата коледна украса по светаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024