Спортният часовник на Huawei, който следи съня и пулса, вече е в България Снимка: © Huawei

Само няколко дни след официалната си световна премиера най-новият модел смарт часовник на Huawei вече е достъпен и в България. Благодарение на Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp, той влиза в продажби от тази седмица на препоръчителна цена от 199 лева.

Очаква се в началото на октомври да се продава в A1 и Vivacom, обявиха от Huawei. Мобилните оператори предлагат и варианти за закупуване на устройството с абонаментни планове.

HUAWEI WATCH FIT е първият спортен часовник на компанията. Той разполага с 1,64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който потребителите могат да гледат 12 разнообразни тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Той може да не бъде свалян в продължение на около 10 дни, тъй като толкова е животът на батерията му при обичайно използване.

Тежи едва 34 грама и идва у нас в три атрактивни цвята – Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black. Ако е нужна промяна на вида му, това може да стане лесно, тъй като каишките са сменяеми. "Можете да го направите и чрез смяна на 130 дисплея, налични в Huawei Watch Face Store. Още по-интересна е функцията, позволяваща да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен. Дисплеят в standby режим (Always-on) предлага 6 варианта, които позволяват да видите часа само с един поглед", съобщават от компанията.

В менюто на часовника могат да бъдат открити различни методи за поддържане на добра физическа форма – от бягане, йога и пилатес до съвсем нови идеи. Потребителите ще разполагат и с виртуален партньор в спорта, който включва 12 анимирани програми и напомня за продължаване на активността, ако човек се заседи повече от 3 минути.

HUAWEI WATCH FIT поддържа 96 тренировъчни режима. 11 от тях покриват най-популярните типове тренировки като бягане, колоездене, плуване и други. Допълнителни 85 показват активности като фитнес, танци, игри с топка, водни спортове, зимни спортове и екстремни спортове. Потребителите могат да изберат подходящия за случая режим и да запишат постигнатите резултати, благодарение на интелигентните сензори, проследяващи пулса, интервалите му на промяна, изразходените калории, времето на трениране и други данни според вида активност.

Новият смарт часовник предлага и подробно проследяване на ключови параметри като сърдечния ритъм, качеството на съня и кислородното насищане на кръвта. Технологията TruSeen™ 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. При засичане на нетипични данни като безпричинен прекалено висок или прекалено нисък пулс, алармира потребителя да обърне внимание.

Друга технология - HUAWEI TruSleep™ 2.0, прави полезен подробен анализ на модела и качеството на съня, включително следене на пулса в реално време, качеството на дишане и анализ на натрупани статистически данни, съобщават от Huawei. Часовникът разпознава кога потребителят заспива и се събужда, различните фази на съня като лек (повърхностен сън), дълбок сън, REM сън (в който сънуваме), и будно състояние.

Благодарение на интегриран изкуствен интелект, той идентифицира 6 типични проблема като трудно заспиване, преобладаващо повърхностен сън, неспокоен сън, ранно събуждане, прекалено много сънища и силно променящ се баланс на работа и почивка. На база на тези данни и анализ, HUAWEI WATCH FIT предлага стотици персонализирани съвети за подобряване на качеството на съня.

Часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес и дамския цикъл, окуражавайки потребителите да опитат дихателни упражнения и да намалят излишния стрес в живота си.


Huawei показа новото поколение часовници и true wireless stereo слушалки


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024
Важно днес

За Борисов всички възможности за разговори с ПП-ДБ са "счупени"

Борисов не изключи следващият парламент да е в различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота

10:10 - 26.04.2024
Важно днес

Бориславова: Росен Желязков действа като пленник на Пеевски и Борисов

ПП-ДБ не изключват да управляват с ГЕРБ след изборите, но само при ясни условия и споразумение

08:23 - 26.04.2024
Важно днес

Журналисти облякоха черни дрехи в ефир в знак на протест срещу спорна реформа в Словакия

Журналистите на словашкия обществен оператор протестират срещу реформа, която създава опасения за свободата на медиите

07:55 - 26.04.2024
Важно днес

49-ото Народно събрание ще има поне още едно извънредно заседание (Обновена)

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

07:35 - 26.04.2024
Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

ЕП предупреждава за руска намеса на изборите в България и настоява за твърд отговор

Двама от българските социалисти в ЕП необичайно се включиха във вота

19:01 - 25.04.2024