Спортният часовник на Huawei, който следи съня и пулса, вече е в България Снимка: © Huawei

Само няколко дни след официалната си световна премиера най-новият модел смарт часовник на Huawei вече е достъпен и в България. Благодарение на Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp, той влиза в продажби от тази седмица на препоръчителна цена от 199 лева.

Очаква се в началото на октомври да се продава в A1 и Vivacom, обявиха от Huawei. Мобилните оператори предлагат и варианти за закупуване на устройството с абонаментни планове.

HUAWEI WATCH FIT е първият спортен часовник на компанията. Той разполага с 1,64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който потребителите могат да гледат 12 разнообразни тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Той може да не бъде свалян в продължение на около 10 дни, тъй като толкова е животът на батерията му при обичайно използване.

Тежи едва 34 грама и идва у нас в три атрактивни цвята – Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black. Ако е нужна промяна на вида му, това може да стане лесно, тъй като каишките са сменяеми. "Можете да го направите и чрез смяна на 130 дисплея, налични в Huawei Watch Face Store. Още по-интересна е функцията, позволяваща да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен. Дисплеят в standby режим (Always-on) предлага 6 варианта, които позволяват да видите часа само с един поглед", съобщават от компанията.

В менюто на часовника могат да бъдат открити различни методи за поддържане на добра физическа форма – от бягане, йога и пилатес до съвсем нови идеи. Потребителите ще разполагат и с виртуален партньор в спорта, който включва 12 анимирани програми и напомня за продължаване на активността, ако човек се заседи повече от 3 минути.

HUAWEI WATCH FIT поддържа 96 тренировъчни режима. 11 от тях покриват най-популярните типове тренировки като бягане, колоездене, плуване и други. Допълнителни 85 показват активности като фитнес, танци, игри с топка, водни спортове, зимни спортове и екстремни спортове. Потребителите могат да изберат подходящия за случая режим и да запишат постигнатите резултати, благодарение на интелигентните сензори, проследяващи пулса, интервалите му на промяна, изразходените калории, времето на трениране и други данни според вида активност.

Новият смарт часовник предлага и подробно проследяване на ключови параметри като сърдечния ритъм, качеството на съня и кислородното насищане на кръвта. Технологията TruSeen™ 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. При засичане на нетипични данни като безпричинен прекалено висок или прекалено нисък пулс, алармира потребителя да обърне внимание.

Друга технология - HUAWEI TruSleep™ 2.0, прави полезен подробен анализ на модела и качеството на съня, включително следене на пулса в реално време, качеството на дишане и анализ на натрупани статистически данни, съобщават от Huawei. Часовникът разпознава кога потребителят заспива и се събужда, различните фази на съня като лек (повърхностен сън), дълбок сън, REM сън (в който сънуваме), и будно състояние.

Благодарение на интегриран изкуствен интелект, той идентифицира 6 типични проблема като трудно заспиване, преобладаващо повърхностен сън, неспокоен сън, ранно събуждане, прекалено много сънища и силно променящ се баланс на работа и почивка. На база на тези данни и анализ, HUAWEI WATCH FIT предлага стотици персонализирани съвети за подобряване на качеството на съня.

Часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес и дамския цикъл, окуражавайки потребителите да опитат дихателни упражнения и да намалят излишния стрес в живота си.


Huawei показа новото поколение часовници и true wireless stereo слушалки


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Неточен, досаден, но и феномен. Безсмислен ли е "Spotify Wrapped"

Защо не казва наистина коя точно е любимата ни музика, обяснява критикът Алексис Петредис

19:45 - 06.12.2023
Култура

Кармата е на страната на Тейлър Суифт

Поп иконата разказва за паденията, физическата подготовка за Eras Tour и възмездието пред TIME.

18:40 - 06.12.2023
Важно днес

Мъж от Раднево е отвлечен и пребит от служители на фирма за бързи кредити

Нападателите са криминално проявени и осъждани

18:11 - 06.12.2023
Технологии

Google пусна Gemini - най-мощния си AI-модел и конкурент на OpenAI

Google твърдят, че Gemini надминава конкурентите си в 30 от 32 показатели за сравнение

17:40 - 06.12.2023
Важно днес

Сидеров призна, че стажът на Кошлуков в "ТВ Алфа" е фиктивен, в услуга на Борисов и Пеевски

"Борисов ми казва, че Делян искал Кошлуков да стане шеф на БНТ. И аз му правя услуга"

16:38 - 06.12.2023
Важно днес

След "уроци" по български език и енергетика - НС ще разследва газовия договор с Турция

След повече от 2 часа упражнения по български език и енергетика, депутатите създадоха временна комисия, която да провери сделката с турската "Боташ".

16:08 - 06.12.2023
Важно днес

Задържаха един от най-опасните българи в Испания за рекет в размер на 500 хил. евро

Иво Българина, познат и като "Трошача на кости", изнудвал футболен шеф

15:18 - 06.12.2023
Живот

"Изнасилвани, разчленявани". BBC чу и видя как свидетели разказват за сексуални престъпления на "Хамас"

израелската полиция разследва предполагаеми сексуални престъпления от страна на „Хамас“, направени с особена жестокост.

15:16 - 06.12.2023