Снимка: © Huawei

Само няколко дни след официалната си световна премиера най-новият модел смарт часовник на Huawei вече е достъпен и в България. Благодарение на Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp, той влиза в продажби от тази седмица на препоръчителна цена от 199 лева.

Очаква се в началото на октомври да се продава в A1 и Vivacom, обявиха от Huawei. Мобилните оператори предлагат и варианти за закупуване на устройството с абонаментни планове.

HUAWEI WATCH FIT е първият спортен часовник на компанията. Той разполага с 1,64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който потребителите могат да гледат 12 разнообразни тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Той може да не бъде свалян в продължение на около 10 дни, тъй като толкова е животът на батерията му при обичайно използване.

Тежи едва 34 грама и идва у нас в три атрактивни цвята – Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black. Ако е нужна промяна на вида му, това може да стане лесно, тъй като каишките са сменяеми. "Можете да го направите и чрез смяна на 130 дисплея, налични в Huawei Watch Face Store. Още по-интересна е функцията, позволяваща да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен. Дисплеят в standby режим (Always-on) предлага 6 варианта, които позволяват да видите часа само с един поглед", съобщават от компанията.

В менюто на часовника могат да бъдат открити различни методи за поддържане на добра физическа форма – от бягане, йога и пилатес до съвсем нови идеи. Потребителите ще разполагат и с виртуален партньор в спорта, който включва 12 анимирани програми и напомня за продължаване на активността, ако човек се заседи повече от 3 минути.

HUAWEI WATCH FIT поддържа 96 тренировъчни режима. 11 от тях покриват най-популярните типове тренировки като бягане, колоездене, плуване и други. Допълнителни 85 показват активности като фитнес, танци, игри с топка, водни спортове, зимни спортове и екстремни спортове. Потребителите могат да изберат подходящия за случая режим и да запишат постигнатите резултати, благодарение на интелигентните сензори, проследяващи пулса, интервалите му на промяна, изразходените калории, времето на трениране и други данни според вида активност.

Новият смарт часовник предлага и подробно проследяване на ключови параметри като сърдечния ритъм, качеството на съня и кислородното насищане на кръвта. Технологията TruSeen™ 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. При засичане на нетипични данни като безпричинен прекалено висок или прекалено нисък пулс, алармира потребителя да обърне внимание.

Друга технология - HUAWEI TruSleep™ 2.0, прави полезен подробен анализ на модела и качеството на съня, включително следене на пулса в реално време, качеството на дишане и анализ на натрупани статистически данни, съобщават от Huawei. Часовникът разпознава кога потребителят заспива и се събужда, различните фази на съня като лек (повърхностен сън), дълбок сън, REM сън (в който сънуваме), и будно състояние.

Благодарение на интегриран изкуствен интелект, той идентифицира 6 типични проблема като трудно заспиване, преобладаващо повърхностен сън, неспокоен сън, ранно събуждане, прекалено много сънища и силно променящ се баланс на работа и почивка. На база на тези данни и анализ, HUAWEI WATCH FIT предлага стотици персонализирани съвети за подобряване на качеството на съня.

Часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес и дамския цикъл, окуражавайки потребителите да опитат дихателни упражнения и да намалят излишния стрес в живота си.


Huawei показа новото поколение часовници и true wireless stereo слушалки


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съдебните власти да оповестят публично заповедта, с която ФБР е разрешило претърсването на имота