Снимка: © Дарик радио

Коменатар на водещия на "Седмицата" по Дарик радио - Кирил Вълчев

 

Спрете забавленията!

Полицаите трябва да намерят, прокурорите да обвинят, а съдът да осъди онзи, който вчера изпрати до медиите абсурден запис с гласа на премиера Бойко Борисов, въпреки че той написа във фейсбук как се забавлява със записа.

Никак не е забавно!

Не е забавно някой да внушава, че самият премиер на България може да бъде записан докато говори по мобилния от място, където се чувства у дома си, гледайки телевизия и слуша музика.

Защото това внушава, че всеки в България може да бъде незаконно подслушван и трябва да се страхува какво говори дори с най-близките си.

Не е забавно неизвестен престъпник да изкарва, че премиерът на България нарича с нецензурни думи самия председател на Народното събрание на парламентарната република, която според него била проста ... Защото така този престъпник изкарва, че българският парламент е пълен с … (онази дума, с която не е възможно премиер да нарича онези, които са го избрали)

Не е забавно, че престъпникът със записа иска да ни накара да повярваме, че министър-председателят на България – за да размаже физиономията на бизнесмен, който не се съобразява с него – вкарва независимата Комисия за финансов надзор в Еврохолд, която компания е избрана от голяма чужда фирма като ЧЕЗ за купувач на бизнеса й с тока в една трета от страната. Защото така този престъпник със записа иска да ни накара да повярваме, че по същия начин ще бъде размазана всяка физиономия, която не се съобразява с министър-председателя, като размазването ще бъде раздуто.

Не е забавно да остане ненаказан онзи, който пуска запис, че уж премиерът днес или утре щял да повдигне обвинение, за да съсипе заместник-министър и изгори кмет. Защото така – даже да се отворят пак границите в Европа след коронавируса – онзи със записа обрича българите никога да не пътуват свободно в държавите от Шенген, където не приемат държави без независимо правосъдие.

Не е забавно да не лежи в затвора човека, разпространил запис с намеци, че лидерът на управляващата партия като премиер праща полиция срещу водача на листата за евродепутати на основната опозиционна партия. Защото така този човек намеква, че в България никой не може да бъде опозиция без да му пратят полиция.

Не е забавно някой скрито да злепоставя българския премиер, че … (пак прескачаме нецензурна дума) едни чужденци премиери на европейски държави, на които им го е … (още една дума, с която онзи със записа се опитва да вкара в устата на премиера като е ясно, че няма как един премиер да говори така особено за едни чужденци премиери) и сутринта се е направил на луд пред колегата баварец, колегата унгарец и колегата поляк как не бил разбрал нещо си понеже не знаел английски.

Защото така онзи със записа иска да накара германците да не пуснат България да припари до еврозоната – колкото и държавни пари да се дадат в помощ на каквито и да е банки, както през тази седмица – понеже ще рискуват кой знае какво да стане с еврото, ако българите нещо не разберат на английски.  

Не е забавно просто ей така да оставим някой си да пуска просташки записи, че премиерът на България е простак, според който когато си прост е лесно. Защото тези записи ги слушат и децата на България и така този престъпник със записа кара всяко дете да си мисли, че трябва да остане просто, за да му е лесно, да обяснява всичко с простотията си и да не знае английски, за да стане премиер.

Не е забавно!  

Никак не е смешно!

Въобще не е дори за една усмивка!

Прокуратурата трябва да докаже, че записът от вчера с гласа на министър-председателя е монтаж, а съдът да осъди монтажиста.

Иначе българската държава трябва да се премонтира.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Netflix ще прави нов сериал от вселената на Stranger Things

Стрийминг услугата ще опита да превърне сериала в развлекателен франчайз

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Обвиненият за катастрофата при "Черни връх" е карал без книжка от 2005 г.

На "олимпийски" шопинг с Ивет Горанова

С какво се храни шампионката по карате и каква ще стане като порасне

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

Атанасова каза, че няма смисъл да прави кворум на това "провалено и агонизиращо Народно събрание"

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според БНТ обвиненият шофьор е част от групировката на наркотрафиканта в Студентски град

ИТН обвини Кирил Петков, че създава "корупционна среда" в МРРБ

Премиерът забранил МРРБ да прави плащания над 900 000 лв. без разрешение на кабинета

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Идеята е да бъде забранено показването на политически реклами въз основа на някои лични потребителски данни

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

САЩ и ЕС наложиха санкции за износ на луксозни вещи, компании масово напуснаха Русия. Но върви паралелен внос